Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » У Мукачівському районі вшанували працівників фізкультури та спорту
10:00
У Мукачівському районі вшанували працівників фізкультури та спорту
       Урочистості з нагоди Дня фізкультури та спорту розпочалися для працівників цієї галузі ще в п’ятницю в залі Мукачівської РДА. Присутніх привітав начальник відділу молоді та спорту Михайло Геревич, який відмітив важливість цієї галузі для формування здорової нації:
      – Сьогодні особливо приємно вітати всіх спортсменів та тренерів Мукачівського району у цій залі. Хочу відзначити такі види спорту, які постійно прогресують у нас: греко-римська боротьба, кіокушінкан-карате, футбол, фрістайл, фехтування, бокс та кікбоксинг.
        Греко-римську боротьбу молоді регулярно прищеплює заслужений тренер України та майстер спорту міжнародного класу СРСР Іван Кукушкін, який відзначив важливість спорту для підростаючого покоління:
      – Греко-римська боротьба це специфічний вид спорту. Ми в своїй роботі прагнемо виростити, перш за все, здорових дітей. В секцію приймаємо дітей 6-7 років і супроводжуємо їх до закінчення занять спортом, коли їм виповнюється 27-28 років. Ми готуємо для суспільства здорових людей. Наш вид спорту прищеплює дитині дух єдиноборства і виробляє дух переможця. З великої маси дітей ми обираємо здібних, адже працюємо і на великий спорт.
         Для присутніх показали свою майстерність дівчатка-рапіристки. А після виступу каратистів Мукачівського районного клубу зал вибухнув оваціями. Керівник секції кіокушинкан-карате Ігор Капура поділився секретами роботи зі своїми вихованцями:
       – Сьогодні дуже хороше свято. Кожен тренер отримав не просто грамоту, а з естетично оздобленою рамочкою, що говорить про широку душу. Після кожного змагання я, як тренер, роблю для себе висновки, що добре, а над чим ще треба попрацювати. Основою з основ для того, щоб дитина займалась спортом, мають бути три складові, а саме: правильний підхід тренера, також важливо взаєморозуміння батьків і дітей, і третя складова – це те, чого хоче досягти сама дитина. Коли ці складові гармонійно поєднані, тоді дитина може досягти значних результатів. Серед моїх вихованців старанністю та талантом вирізняється чемпіон України серед одноліток 9-річний Юрій Русин з Чинадієва, який обіцяє вирости у справжню зірку.
         Яна Сікомаз привітала спортсменів відомою піснею Ані Лорак «З неба в небо». Лілія та Василь Шерегії прикрасили свято віртуозною грою на акордеонах. Дівчата хореографічного колективу з Пістрялова показали дику енергію у запальній танцювальній композиції «Дикі танці». Марія і Маріанна Окси зачепили в присутніх найтонші струни душі композицією «Мій рідний край». Тренери, окрім грамот з рук Михайла Геревича, отримали квіти та подарунки.
      Далі продовжили активно святкувати в селі Лалово Мукачівського району. 653 хлопці та дівчата змагались в 7 видах спорту. Цікавими для гостей свята був турнір з міні-футболу серед дівчат, у якому перемогу святкувала команда з Нового Давидкова, гравці якої є діючими чемпіонами Закарпаття та членами збірної нашого краю. В силових видах спорту, окрім традиційного підняття гирь, уперше в історії Мукачівських районних спартакіад провели змагання з арм-реслінгу та силової тяги. В змаганнях з силової тяги зі скромним як для себе результатом 65 кілограм прогнозовано переміг чемпіон України та 5-разовий чемпіон Закарпаття з триборства пауерліфтингу майстер спорту України Іван Дрогобецький. Переможців та призерів нагородили медалями, кубками та подарунками. 
Євген СВИЩО





Категория: спорт | Просмотров: 818 | Добавил: onok | Теги: день фізкультури та спорту, Лалово, відлуння, спорт, Мукачівський район | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]