Главная » 2010 » Март » 03

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ закликав лідерів фракцій не зволікати і вже сьогодні розпочати переговори про створення нової коаліції, інакше можливий варіант дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це йшлося під час зустрічі з представниками усіх парламентських фракцій та головою Верховної Ради України Володимиром ЛИТВИНИМ.

«Крок, який сьогодні зробив парламент, відкриває шлях до формування нової коаліції. Я вас запрошую до співпраці і готовий бути вашим партнером. Я буду діяти виключно в інтересах держави, суспільства та в рамках діючого законодавства», - наголосив В.ЯНУКОВИЧ.

Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

…что в ней хорошего, а что плохого

243 народных депутата поддержали резолюцию недоверия правительству. Премьер-министр Юлия Тимошенко была отправлена в отставку голосами 172 депутатов фракции Партии регионов, 27 коммунистов, 19 представителей фракции Блока Литвина, 15 – НУНС и 7 бютовцами. На заседании фракции БЮТ, состоявшемся сразу же после голосования, Юлия Тимошенко объявила о переходе в оппозицию.

Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

Роберт Бровди1 березня в Ужгороді  відбулася урочиста  церемонія нагородження  лауреатів Восьмого  щорічного рейтингу  "Лідер року-2009”.  Експертна Рада  рейтингу, до якої  входять 19 провідних представників ЗМІ Закарпаття визначили лідерів у різних галузях: виробництві, медицині, освіті, туризмі, фінансах,  культурі та ін. Окрім того, відзнаками «Лідер року» нагородили найвпливовіших журналіста, політичного та громадського діячів.
Категория: Закарпаття03.03.2010| | Комментарии (0)

У французів прийнято називати своїх коханих та добрих подруг "ma puce", що у перекладі дослівно - "моя блошка". Вітчизняні ж селебрітіз у своїх стосунках не такі вигадливі. Хтось називає кохану "бебічка", хтось "котик", а хтось просто іншими жіночими іменами.
Категория: світське життя03.03.2010| | Комментарии (0)

Народний депутат Микола АЗАРОВ (фракція Партії регіонів) звинувачує уряд Юлії ТИМОШЕНКО в нераціональному використанні золотовалютних резервів країни.Як передає кореспондент УНІАН, про це М.АЗАРОВ заявив сьогодні на засіданні Верховної Ради, мотивуючи необхідність висловлення недовіри діючому складу Кабінету міністрів.«За цей проміжок часу валютні резерви країни, є такий термін «чисті валютні резерви», тобто такі, що належать самій державі, зменшилися втричі. Ще раз підкреслюю – цей уряд не розмінюється на дріб’язок, це скорочення не на 2%, не на 3% і не на 5%, а в рази», - сказав М.АЗАРОВ.
Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

2 березня депутати опозиційного Блоку Кличка намагалися провести до зали представників профспілкових організацій Володимирського та Житнього ринків та помічників депутатів Київради, що й спровокувало агресивну реакцію в охоронців. Останні розпочали штовханину перед входом до кулуарів залу засідань та застосували фізичну силу до депутатів та представників ринків.
Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

За підсумками січня 2010 року дефіцит державного бюджету України становив 1,623 млрд. грн., у тому числі дефіцит загального фонду - 2,363 млрд. грн. Про це сказано в повідомленні Міністерства фінансів, розміщеному на офіційному сайті відомства.Згідно з наданою інформацією, в січні ц.р. до держбюджету надійшло 15,095 млрд. грн., що на 12,5%, або 1,678 млрд. грн., більше, ніж за аналогічний період минулого року. Касові видатки держбюджету в січні ц.р. становили 16,782 млрд. грн., що на 53,9%, або 5,878 млрд. грн., більше, ніж у січні 2009 року.
Категория: Україна03.03.2010| | Комментарии (0)

Набув чинностi ухвалений Верховною Радою 21 сiчня 2010 року закон про обмеження споживання та продажу слабоалкогольних напоїв i пива.Закон "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо обмеження споживання i продажу пива та слабоалкогольних напоїв" опублiковано в "Урядовому кур'єрi" в середу.Згiдно iз законом, на споживання i продаж слабоалкогольних напоїв i пива поширюються обмеження, аналогiчнi тим, що дiють на алкогольнi напої та тютюновi вироби.
Категория: Україна03.03.2010| | Комментарии (0)

Особливо цікаво лінія поділу України на території, що належали Росії і Речі Посполитій, проявляється на Миколаївщині. Справа в тому, що в склад Речі Посполитої, а пізніше до козацької держави, входив практично повністю лише один район цієї області – Кривоозерський. І саме цей район своїми політичним вибором підтверджує наявність невидимої політико-культурної лінії.

Отже, жителі Миколаївської області тривалий час голосували виключно за проросійські сили. У 1991 році – виступили за Україну в складі СРСР та обрали Кравчука. 1994 року проголосували за Кучму, а 1999 року, коли виявилось, що Кучма "бандеріво-петлюріво-мазепинець", область віддала голоси лідеру КПУ Симоненку.

Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

Головна відповідальність за розвал демократичного табору лежить на Юлії Тимошенко, і вона має піти у відставку.Про це заявив голова політради партії "Фронт змін" Андрій Іванчук."Саме її недолуга, бездарна і безграмотна політика як голови уряду поставила країну на межу виживання, а відтак нанесла найбільшої шкоди авторитетові демократичних сил серед виборців. Програвши вибори, вона не думає про країну, а зубами тримається за крісло прем’єра", - сказано у заяві.

"Рішення уряду, яке дозволяє енергетикам купувати вугілля, де їм хочеться, емоційне і непродумане. Скоро ми знову опинимося перед проблемою: куди дівати українське вугілля. Якщо ми відкриємо цю шпарину, то потім її не закриєш", - каже соратниця Юлії Тимошенко.
Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

Депутаты поставили решающий для Леди Ю. вопрос
«Уважаемые депутаты! Мы начинаем рассматривать вопрос об ответственности правительства. В результате мы должны принять какое-то решение: либо отправить Кабмин в отставку, либо проголосовать против. Рассмотрение будет длиться до тех пор, пока мы не примем решение», - заявил спикер Владимир Литвин на заседании Верховной Рады.После этого на трибуну вышел депутат от Партии регионов Николай Азаров, который представил аргументы инициаторов увольнения правительства.
Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

У Київраді сталася бійка між народним депутатом Кирилом Куликовим та секретарем Київради Олесем Довгим.

Їх розборонили інші депутати.  Довгого вивела з зали жінка, яка завідує залою Київради, Надія, яка навалилася на нього всім тілом і випхала за двері.Але за кілька хвилин Довгий повернувся і пояснив причину того, що сталося. "Я готовий терпіти скільки завгодно неповагу цього неповажного чоловіка до мене. Але я ніколи не пробачу неповагу до старших людей", - заявив Довгий.

Категория: Україна03.03.2010| | Комментарии (0)

Попри цікаву боротьбу на табло залишилися нулі.У вівторок, 2 березня, юнацька збірна України (футболісти 1991 року народження) провела перший з двох запланованих виїзних товариських матчів проти французької команди. Попри невелику територіальну перевагу господарів, гра переможця не виявила.
Категория: спорт03.03.2010| | Комментарии (0)

Футбольную весну журналисты «КП» встретили с мамой тренера сборной Украины.
Родня Мирона Маркевича до сих пор живет в Винниках, что в 10 километрах от Львова. В небольшой городок часто наведывается и сам новый наставник сборной Украины  по футболу: не упускает шанса проведать маму и своих друзей. Побывал здесь Мирон Маркевич и после своего назначения. Но бурного празднования не устраивал.
Категория: різне03.03.2010| | Комментарии (0)

Днями "Вечірній квартал" переміг у номінації "Улюблене шоу" і отримав премію "Телезірка".

А у понеділок Зеленський і Ко знову зібрали друзів і гостей під дахом палацу України.

Цього разу на програму були запрошені подружжя російських виконавців Анжеліки Варум та Леоніда Агутіна, а також Олександр Малінін і "доморощена" Світлана Лобода у "шоломі".

Категория: різне03.03.2010| | Комментарии (0)

Верховна Рада України розпочала розгляд питання про відповідальність Кабінету міністрів України.Як передає кореспондент УНІАН, про це оголосив голова парламенту Володимир ЛИТВИН.

«Відповідно до статті 87 Конституції України, статті 231 закону про регламент Верховної Ради, ст. 14 закону про Кабінет міністрів, до Верховної Ради була внесена пропозиція 158 депутатів про розгляд питання про відповідальність Кабінету міністрів України. Як ви знаєте, це питання включається до порядку денного сесії Верховної Ради без голосування», - сказав В.ЛИТВИН.

Категория: політика03.03.2010| | Комментарии (0)

Генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО у понеділок, 1 березня, прийняв рішення забрати найбільш резонансні справи в заступника генпрокурора Миколи ГОЛОМШІ, що займався ними, і передати в Головне слідче управління, яке курирує інший заступник генпрокурора — Віталій ЩОТКІН.Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє газета "Сегодня" (3 березня).
Категория: кримінал03.03.2010| | Комментарии (0)