Главная » 2010 » Март » 3 » Набув чинностi закон про обмеження продажу та споживання слабоалкогольних напоїв i пива в Українi
11:55
Набув чинностi закон про обмеження продажу та споживання слабоалкогольних напоїв i пива в Українi

Набув чинностi ухвалений Верховною Радою 21 сiчня 2010 року закон про обмеження споживання та продажу слабоалкогольних напоїв i пива.Закон "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо обмеження споживання i продажу пива та слабоалкогольних напоїв" опублiковано в "Урядовому кур'єрi" в середу.Згiдно iз законом, на споживання i продаж слабоалкогольних напоїв i пива поширюються обмеження, аналогiчнi тим, що дiють на алкогольнi напої та тютюновi вироби.

Зокрема, споживання цих напоїв забороняється у навчальних та освiтнiх закладах, установах охорони здоров'я, в громадському транспортi та культурних закладах, а також у закритих спортивних спорудах i мiсцях проведення масових заходiв.

Заборонено продаж слабоалкогольних напоїв i пива особам, що не досягли 18 рокiв.

У законi наголошується, що продавець пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробiв має право вимагати у покупця, який купує цю продукцiю, документ, який пiдтверджує його вiк, якщо у продавця виникли сумнiви з приводу досягнення покупцем 18-рiчного вiку.

Низка норм закону, прописаних у прикiнцевих положеннях, набувають чинностi з вiдстроченням. Зокрема, заборона продажу тютюнових виробiв в упаковках, якi мiстять менше 20 сигарет, набуває чинностi з 1 сiчня 2011 року.

Кабiнет Мiнiстрiв має у тримiсячний термiн з дня набуття чинностi закону забезпечити ухвалення нормативно-правових актiв, необхiдних для реалiзацiї закону, а також забезпечити приведення органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть до цього закону.

Категория: Україна | Просмотров: 494 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, Закон, Алкоголь, пиво | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]