Главная » Україна
ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк заявляє, що відповіддю на економічну кризу має стати формування внутрішнього ринку, який передбачає внутрішній попит і внутрішню пропозицію. Про це він сказав на зустрічі з колективом Заводу будівельної кераміки в селі Вістовичі Самбірського району Львівської області.
«Це дуже пов’язані речі: якщо відновлюється будівництво, у вас одразу з’являються замовлення. Як тільки з’являються замовлення, у вас з’являється, у тому числі, і економічне життя. Треба починати з того, щоб у людей з’явилися гроші, щоб було внутрішнє споживання, щоб людина, заробивши ці гроші, могла їх витратити. І, увага, витратити вона їх має на український товар. Якщо ми не почнемо нову українську економічну політику, яка передбачає стимулювання нашого товаровиробника, ми будемо завалені «китайцями», «поляками», «німцями», «росіянами». А це, до речі, сьогодні і відбувається», - підкреслив він.
Категория: Україна18.09.2009| | Комментарии (0)

Командування Першого окремого полку Президента України, який дислокується у Києві, вживає усіх заходів з метою запобігання масового отруєння військовослужбовців. Як повідомив УНІАН начальник прес-центру командування Сухопутних військ Сергій АЗИРКІН, у вівторок та середу 15 військовослужбовців строкової служби Президентського полку поскаржилися на погіршення самопочуття у зв’язку із розладом шлунка.
Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Через 5 лет после оранжевой революции односельчане президента пасут коров, убирают урожай и не помнят, когда у братьев Ющенко день рожденья.

ХоружевкаЗа эти 5 лет в селе многое изменилось – признают хоружевцы. Только некоторые из этих изменений вряд ли можно назвать необходимыми. Так, большинство сельчан не понимают, зачем в Хоружевке столько религиозных символов.
«Нам бы хватило и одной церкви, - сказала одна жительница села корреспонденту «Городского Дозора». – Лучше бы вместо этого какое-нибудь производство открыли, а то работы для людей не хватает. И агрофирма вся в долгах, развалится скоро, наверное».
В то, что Виктор Ющенко будет переизбран президентом на второй срок, в Хоружевке мало верят.
«Это для села нашего он много сделал, это да. А вот для страны… Не будет он больше президентом», - сказал хоружевский пенсионер корреспонденту

Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Арсений ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк заявляє, що основою пенсійної реформи має стати економічне зростання країни. Про це він сказав на зустрічі з громадою міста Жовква в середу, 16 вересня.
Він пояснив систему, за якою сьогодні нараховуються пенсії. «У нас сьогодні в Україні умовно на 10 працюючих людей 9 пенсіонерів. Тобто 10 працюючих забезпечують 9 людей пенсією. Зрозуміло – чим більше працюючих, тим кращу можна отримати пенсію. А тепер я вам опишу майбутню ситуацію: через 10 років буде з точністю до навпаки – пенсіонерів в Україні буде більше, ніж працюючих. Це означає, що я вже пенсію не отримаю. Вже її не буде звідки брати», – підкреслив лідер «ФРОНТУ ЗМІН».
Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

МоскальЗаступник міністра внутрішніх справ України – начальник міліції Криму Геннадій МОСКАЛЬ просить Службу безпеки заборонити партію «Хізб ут-Тахрір» на території держави.
«Заступник міністра просить СБУ зібрати матеріали та заборонити дану партію в судовому порядку через Міністерство юстиції України», - повідомляє прес-служба міліції Криму.

Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Дев'ятьма хвилинами мовчання вшанували пам'ять загиблого журналіста Георгія Ґонґадзе. Саме стільки років минуло з дня його зникнення. Запалити свічку на Майдані Незалежності зібралося близько півсотні людей. Кажуть, прийшли не лише пом'янути журналіста, а й вкотре нагадати: імена замовників вбивства Ґонґадзе не названі й досі.
Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Донбас Арена" відкриває "Тури по стадіону". Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу стадіону, першими відвідати унікальну спортивну споруду в Донецьку зможуть власники сезонних абонементів. "Донбас Арена" буде в їх повному розпорядженні з 18 вересня по 8 жовтня. 


Категория: Україна17.09.2009| | Комментарии (0)

Гроші українських заробітчан: Чи зменшилися перекази в умовах кризи?Інтерв’ю Бі-Бі-Сі економічного експерта Андрія Гайдуцького.Підрахунки дають підстави вважати, що заробітчани-мігранти підтримують українську екноміку десятками мільярдів доларів річно.

Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

Правомерность использования гаишниками измерителя скорости «Визир» по-прежнему вызывает сомнения у Генпрокуратуры. Вполне возможно, что уже в следующем месяце специалисты из Генпрокуратуры окончательно запретят ГАИ рассылать водителям «письма счастья».
Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

СБУ ничем не может помочь Шустеру. Отослали в МЧС Служба безопасности Украины получила обращение от студии Савика Шустера с просьбой провести проверку в связи с возможным вмешательством извне в работу программы, однако помочь в этом вопросе ничем не может.
Как рассказала руководитель пресс-центра СБУ Марина Остапенко, Служба безопасности получила обращение от студии Савика Шустера.


Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (1)

15 сентября Кабинет Министров Украины выплатил 6 млрд.грн. внешнего долга по кредиту, привлеченному правительством Виктора Януковича. Как сообщает "2000", об этом заявила Премьер-министр Юлия Тимошенко, открывая заседание правительства.

Ю.Тимошенко отметила: "Вчера правительство вернуло внешних займов более 6 млрд.грн. Это для нашего бюджета, для страны экстраординарная, большая сумма. Эта сумма была привлечена правительством Януковича-Азарова буквально в последний год их пребывания при власти, и эти деньги были якобы привлечены на 12 лет. Впоследствии выяснилось, что обществу просто сказали неправду, и эти миллионы долларов правительство Януковича занимало под чрезвычайно высокие на тот период проценты, и таким образом, что в каждом таком соглашении и в условиях размещения таких ценных государственных бумаг было записано, что кредитор может в любой момент потребовать от государства возврата этих средств. И именно поэтому сегодняшнему правительству Украины досрочно предъявили 753 млн. долларов, что, безусловно, не планировалось".  

Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

На Майдані Незалежності сьогодні, на дев'яту річницю зникнення Георгія Гонгадзе, відбудеться акція пам'яті загиблих журналістів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на сайт Майдан. 
Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

Председатель Верховной Рады Крыма Анатолий ГРИЦЕНКО провел очередное пленарное заседание парламента за несколько минут. Депутаты-оппозиционеры уверяют, что оно прошло с грубыми нарушениями регламента.

Как передает корреспондент УНИАН, перед началом сессии под стенами парламента собрались сторонники и противники крымского спикера. Оппонентов разделял кордон правоохранителей. По данным милиции, в акциях приняли участие до 3 тысяч человек.

Спикер, несмотря на блокирование президиума депутатами-оппозиционерами, открыл заседание парламента с трибуны.


Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

Президент Віктор Ющенко звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з проханням у 20-денний строк перевірити інформацію про корупційні прояви в секретаріаті президента при присвоєнні державних нагород. Про це заявила на брифінгу прес-секретар глави держави Ірина Ваннікова.
Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

Співробітники СБУ підозрюють його в розтраті грошових коштів державного підприємства на суму понад 1 мільйон гривень. За Кримінальним кодексом йому загрожує строк від 7 до 12 років, оскільки сума в 1 мільйон - особливо великий розмір розтрати.

На даний момент Олександр Худенко поміщений в ізолятор тимчасового утримання УМВСУ в Харківській області, з ним проводяться слідчі дії.

Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

Минає дев’ять років відтоді, як загинув журналіст Георгій Гонгадзе. На Майдані незалежності у Києві журналіста згадають хвилиною мовчання. Розслідування у справі Гонгадзе триває.
Категория: Україна16.09.2009| | Комментарии (0)

Еврейские организации в Украине жестко конкурируют друг с другом, пытаясь получить доступ к финансовым и политическим ресурсам. Олигархи, поддерживающие эти организации, конфликтуют в борьбе за власть. В поисках «еврейского сговора» выясняется, что уместнее говорить об «иудейских войнах». 

Украинская политика любит парадоксы. 5 октября мэр Ужгорода Сергей Ратушняк ждет в гости… еврейских раввинов. Автор громких августовских заявлений о намерении еврейских масонов поставить своего человека во главе Украины как ни в чем не бывало готовится принять приглашенных на открытие памятника жертвам политических репрессий раввинов не только из Украины, но и из Израиля и России. «Я всегда уважал простых евреев», — этими словами Ратушняк подчеркивает, что своего отношения к евреям «непростым» не изменил.

Тема так называемого еврейско-масонского заговора, несмотря на свою стабильную популярность на обывательском уровне в украинском обществе, никогда не была козырной картой для ведущих политиков страны. Очевидно, объясняется это не столько их толерантностью к столь деликатным вопросам, сколько национальной принадлежностью главных спонсоров политических проектов. При всей своей циничности лидеры партий предпочитают не плевать в колодец, из которого пьют.

Категория: Україна15.09.2009| | Комментарии (0)

Потешный документ публикуют украинские СМИ - рапорт руководителя следственной бригады ГПУ по делу об «отравлении Ющенко» Галины Климович. Секретная, надо полагать, бумага, адресованная Генеральному прокурору Украины г-ну Медведько, однозначно свидетельствует: скандально известное уголовное дело никаких перспектив не имеет. Его даже нельзя сфальсифицировать! А «потерпевший» - гр-н Ющенко - давно перестал ходить на допросы, но продолжает публично врать: дело «майже» раскрыто…

Категория: Україна15.09.2009| | Комментарии (0)

Генеральна прокуратура України обіцяє протягом вересня-жовтня дати офіційну відповідь щодо законності використання працівниками ДАІ приладу «Візир», який фіксує перевищення швидкості транспортними засобами.



Категория: Україна15.09.2009| | Комментарии (0)

Від суботи різні мас-медіа поширюють радісну новину для тих, хто за кермом: Генпрокуратура України буцімто своїм приписом заборонила даішникам штрафувати водіїв заочно після фіксації порушень правил дорожнього руху приладом “Візир”.


Категория: Україна15.09.2009| | Комментарии (0)

Алексей Овчинников («КП» - Москва»). Фото УНИАН.

Фото УНИАН.

Фото УНИАН.

Пожалуй, нигде в Украине так не следят за передвижением Ющенко и Тимошенко по миру, как в Севастополе. Здесь давно стало народной приметой: если власти по возвращении в родные пенаты отчитались, что выклянчили у «демократических государств» новые кредиты, жди очередных провокаций против базирующегося здесь Черноморского флота России. Ряд оппозиционных политиков уже в открытую высказывают предположение, что выдавливание русских моряков - одно из условий, которые ставят «добрые» европейские кредиторы, перед тем как дать Украине денежек.

ПОЧТИ КАК ПАРТИЗАНЫ

Матросик, влетевший в севастопольский ресторанчик, в котором мы перекусывали с товарищем, имел странный вид: рубаха вылезла из брюк, бескозырка с золотыми буквами «Черноморский флот» - в правой руке. Он быстро осмотрелся по сторонам и нырнул в туалет. «Во приспичило парню», - только успели хмыкнуть в зале, как в кабачок вбежали два милиционера с нашивками МВД Украины и направились к двум барменам.


Категория: Україна15.09.2009| | Комментарии (0)


Сегодня, 14 сентября, во Львовской области на базе Международного центра миротворчества и безопасности начинаются совместные украинско-американские командно-штабные учения Оценка-2009.

Как сообщило Управление пресс-службы Министерства обороны Украины, украинско-американские командно-штабные учения Оценка-2009 являются правопреемником учений серии Rapid Trident.

Категория: Україна14.09.2009| | Комментарии (0)

Морские пехотинцы ЧФ РФ могут быть использованы для провокаций в Украине, если на выборах президента победит нежелательный для России кандидат.
Категория: Україна12.09.2009| | Комментарии (0)

Тернопольская область стала одной из «горячих точек» Украины после победы радикальной националистической «Свободы». Недавно местный облсовет потребовал вернуть Украине ядерное оружие. Другая нашумевшая инициатива националистов – конфискация Почаевской Лавры у РПЦ. А на днях в селе Мусоривцы местные власти пытались сорвать освящение нового храма Московского патриархата. Ситуацию в этом регионе Западной Украины «Росбалту» прокомментировал архиепископ Тернопольский Сергий (Борис Генсицкий).
Категория: Україна12.09.2009| | Комментарии (0)

Державна митна служба припинила стягувати з імпортерів авто тимчасову 13-відсоткову надбавку до ставок ввізного мита.


Категория: Україна11.09.2009| | Комментарии (0)

З’явилися ознаки, що Кремль не виключає з арсеналу й силові засоби... Існують прямі загрози безпеці держав ЄС… Звертаємося з пропозицією скликати Міжнародну конференцію...

Звернення інтелектуалів, політиків та громадських діячів України до парламентів, урядів і народів світу

Категория: Україна10.09.2009| | Комментарии (0)

НАТО і ЄС повинні допомогти в забезпеченні безпеки України у зв'язку з поведінкою Росії. Таку думку висловили більшість американців і європейців під час соціологічного дослідження "Transatlantic Trends", проведеного German Marshall Fund of the United States (США), Compagnia di San Paolo (Італія), Luso-Americana (Португалія), BBVA (Іспанія) і Tipping Point Foundation.
Категория: Україна10.09.2009| | Комментарии (0)

Ющенко приказал подготовиться к военной агрессии, к которой готовится Россия

Текст указа появился на сайте Президента за считанные минуты после сообщений о том, что Госдума России приняла в первом чтении законопроект о допустимости внешней агрессии своих вооруженных сил.

Категория: Україна09.09.2009| | Комментарии (0)


Руководители государственных и негосударственных высших медицинских учебных заведений Украины обеспокоены антивакцинальной кампанией, развернутой в средствах массовой информации. Об этом говорится в их обращении к общественности, сообщили «Главреду» в пресс-службе Минздрава.
Категория: Україна09.09.2009| | Комментарии (0)

«Зі мною в лікарні лежать хлопці з вогнепальними пораненнями... Їх не оперують, кажуть: “Удома вам робитимуть операції”... Поранений у сутичці фотокор УНІАН відповів на наші запитання.


Категория: Україна08.09.2009| | Комментарии (0)

Мати Георгія Гонгадзе вважає, що сьогодні в Україні продовжують жахливий політичний спектакль на імені її сина. Леся Гонгадзе просить владу і політиків залишити у спокої ім’я Георгія Гонгадзе і її, не використовувати ім’я її сина напередодні виборів. Мама повірить, що арештований чоловік насправді є генералом Пукачем, якщо отримає відповіді від нього на чотири її запитання. Лише тоді Леся Гонгадзе погодиться на розмову з Пукачем. Ексклюзивне інтерв’ю. 


Категория: Україна05.09.2009| | Комментарии (0)

Представники Закарпаття їдуть на установчий з"їзд Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад

До уваги сільських, селищних голів та інших посадових осіб місцевого самоврядування! Організаційний комітет з проведення установчого з'їзду Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад проводить свій з'їзд 5 вересня об 11 годині у Міжнародному виставковому центрі за адресою м. Київ, Броварський просп., 15 (метро "Лівобережна"). Реєстрація делегатів з регіонів -з 7 до 11 годин. О 14.30 у приміщенні Виставкового центру розпочнеться Всеукраїнська нарада з питань розроблення нових підходів до формування взаємовідносин державного та місцевих бюджетів у 2010 році.



Категория: Україна04.09.2009| | Комментарии (0)

Блок Юлии Тимошенко после президентских выборов будет инициировать проведение досрочных выборов мэра Киева и Киевсовета.
Об этом сегодня на пресс-конференции в УНИАН сообщил народный депутат, председатель совета БЮТ в Киеве Анатолий СЕМИНОГА.
Категория: Україна03.09.2009| | Комментарии (0)

Министр внутренних дел Украины Юрий ЛУЦЕНКО уволил двоих сотрудников патрульно-постовой службы, которые в июле этого года избили задержанного.
Категория: Україна03.09.2009| | Комментарии (0)

На Буковині протягом вчорашнього дня до інфекційного відділення Сторожинецької центральної райлікарні з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція" було госпіталізовано 13 людей, повідомляє прес-служба МНС.

Як стало відомо, усі вони 29-го серпня перебували на хрестинах у приватному кафе "Берізка".

Станом на ранок 2-го вересня перебіг захворювання цих людей - середнього ступеня важкості.

Категория: Україна02.09.2009| | Комментарии (0)

На средства горисполкома Ивано-Франковска наложен арест, из-за чего работники бюджетных учреждений не получают зарплату. Об этом 2 сентября на пресс-конференции сообщил городской председатель Виктор Анушкевичус, сообщает «Малакава».
Категория: Україна01.09.2009| | Комментарии (0)

Европейский банк реконструкции и развития, выступающий одним из основных кредиторов «Укрзализныци», приостановил сотрудничество с госкомпанией.
ЕБРР заявил о невозможности дальнейшего выделения средств на нужды железной дороги, пока «Укрзализныця» не проведет реформирование своей организационной структуры.
Категория: Україна31.08.2009| | Комментарии (0)

Город вынужден отказаться от строительства метро к Евро-2012. Об этом заявил на пресс-конференции мэр Александр Лукьянченко. По его словам, «в этом году на строительство подземки в госпрограмме предусматривалось 500 млн грн. На сегодня ни копейки не выделено. Поэтому мы сняли эту тему. Не может город самостоятельно, только за счет местных финансовых ресурсов, проложить метро».

Категория: Україна29.08.2009| | Комментарии (0)

У резиденцію Президента Віктора Ющенка в Старій Гуті за вхід просять 50 гривень, однак президентські апартаменти не показують.  На карпатську «дачу» Ющенка тепер можуть подивитися «прості смертні». У держрезиденцію «Синьогора» в селі Стара Гута на Івано-Франківщині, де гостювали Депардьє і Саакашвілі, почали проводити екскурсії, коли господаря немає вдома. Квиток коштує півсотні гривень, (дитячий – 20), а якщо їхати в екскурсійному автобусі з Івано-Франківська, «тур» обійдеться в 145 гривень. За ці гроші після «хатинки» нагодують, покатають по підвісний дорозі і відвезуть до монастиря. Попиту на поїздки мало, дачу майже не показують, а перевіряють туристів, як для відвідування підводного човна, повідомляє «Сегодня».

Категория: Україна29.08.2009| | Комментарии (0)

Кабинет Министров исключил памятник Ленину около Бессарабской площади в Киеве из перечня памятников национального значения.

Об этом сообщил министр юстиции Николай Онищук.

Категория: Україна29.08.2009| | Комментарии (0)

Міністерство внутрішніх справ України має намір найближчим часом розробити і внести до ВР законопроект про внесення змін до законодавства для посилення відповідальності за здійснення ДТП із смертельним результатом у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомив під час прес-конференції міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко після засідання в МВС України у Хмельницькому. Про це ЗІК повідомила прес-служба «Народної самооборони».
Категория: Україна28.08.2009| | Комментарии (0)

У Луцьку Державне підприємство «Волиньстандартметрологія» відкрило лабораторію для перевірки харчових продуктів на вміст генетично модифікованих організмів, – повідомив власкор ЗІКу.
Категория: Україна28.08.2009| | Комментарии (0)

Командування Чорноморського флоту Російської Федерації попередило українську сторону щодо відповідальності за «незаконне проникнення» на об`єкти флоту в Севастополі, передає ІТАР-ТАСС.

Як повідомила Служба інформації і громадських зв`язків ЧФ РФ, 26 серпня на територію військової частини ЧФ РФ “незаконно проникла група невідомих громадян, що згодом представилися судовими виконавцями Державної виконавчої служби Севастополя. Вони зажадали від військовослужбовців, що знаходяться на об`єкті, передати створний знак в районі Херсонеського маяка у власність України”. Як підставу для подібних дій представники української сторони пред`явили рішення Господарського суду міста Севастополя, повідомила Служба інформації.

Категория: Україна27.08.2009| | Комментарии (0)

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ 620/2009 Про відзначення державними нагородами України.
Категория: Україна26.08.2009| | Комментарии (0)

Последние заявления премьер-министра Украины Юлии Тимошенко относительно "поднятия духовности" украинской молодежи вызвали возмущение студенческих организаций. В частности глава правительства предложила ввести духовное образование во всех учебных заведениях и приравнять религиозные вузы к светским. Независимый студенческий профсоюз "Пряма дія" расценивает это, как посягательство на разделение школы и церкви, а также как решительное наступление на принципы светского государства.
Категория: Україна25.08.2009| | Комментарии (0)

Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про винесення на всенародне обговорення проекту закону "Про внесення змін до Конституції України". Текст цього документу розміщено на офіційному веб-сайті Глави держави.
Категория: Україна25.08.2009| | Комментарии (0)

Новый заместитель Министра внутренних дел Украины, начальник Главного управления МВД в Крыму Геннадий Москаль возмущен, что в Крыму рейтинг самых влиятельных людей возглавил человек, которого он считает «криминальным авторитетом».
Категория: Україна25.08.2009| | Комментарии (0)

Більшість українців не лише підтримують незалежність країни, але й готові її захищати у разі зовнішньої військової загрози. Такими є результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова напередодні 18-ї річниці незалежності України.
Категория: Україна24.08.2009| | Комментарии (0)

Сімферополь – Сьогодні прокремлівські російські націоналісти організували в Сімферополі «Російський протест». Під звуки барабанного бою вони пройшли центральними вулицями міста і під стінами Постійного представництва Президента України в Криму заявили, що вони проти української незалежності і не вважають 24 серпня святом.
Категория: Україна24.08.2009| | Комментарии (0)

Не часто на своєму шляху зустрічаю людину, яка є носієм інформації про певну історичну епоху, навколо якої точаться різноманітні дискусії із, як показує практика, політичним забарвленням.

Категория: Україна24.08.2009| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 »