Главная » 2009 » Сентябрь » 15 » «Візир» і далі надсилатиме «привіти» водіям...
13:20
«Візир» і далі надсилатиме «привіти» водіям...
Від суботи різні мас-медіа поширюють радісну новину для тих, хто за кермом: Генпрокуратура України буцімто своїм приписом заборонила даішникам штрафувати водіїв заочно після фіксації порушень правил дорожнього руху приладом “Візир”.

Як з’ясував “ВЗ”, водії дарма раділи. “Листи щастя”, тобто протоколи про порушення правил дорожнього руху, зафіксовані “Візирами”, що діють в автоматичному режимі, і далі надходитимуть. 

Якийсь недобросовісний журналіст чи переплутав двотижневої давності припис Генпрокуратури до нашого департаменту, чи свідомо запустив “качку”, яка почала поширюватися Інтернетом як якийсь вірус», — зауважила у розмові з кореспондентом “ВЗ” керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС України Ніна Хмелевська. 

7 липня цього року, як вже повідомляв “ВЗ”, до департаменту ДАІ надійшов припис за підписом заступника Генпрокурора Тетяни Корнякової щодо усунення порушень закону та притягнення до відповідальності винних осіб. У цьому приписі йшлося про те, що працівники ДАІ перед початком роботи з “Візирем” мають зробити знімки службового автомобіля із прив’язкою до місцевості. Документуючи порушення правил дорожнього руху, до винесеної постанови (“листа щастя”) даішники мають додавати три-чотири знімки зафіксованого порушення. Ці знімки повинні містити інформацію про місце, час вчинення порушення, чітке зображення автомобіля порушника. Працівників ДАІ приписом Генпрокуратури зобов’язали не допускати випадків документування порушень правил дорожнього руху, якщо порушення вчинено через неналежний стан дорожнього покриття. Правоохоронців зобов’язали облаштувати спеціальні інформаційні щити на ділянках доріг та вулиць, де здійснюється контроль за водіями з використанням спеціальних технічних засобів, що працюють в автоматичному режимі. 

Жодних нових приписів Генпрокуратури в департамент ДАІ не надходило. Отож, попередив 14 вересня під час брифінгу заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко, даішники надалі використовуватимуть “Візири” під час нагляду за дорожнім рухом.
Категория: Україна | Просмотров: 578 | Добавил: onok | Теги: візир, швидкість, генпрокуратура, ДАІ, ПДР, заборона, фіксація, приписи | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]