Главная » 2009 » Сентябрь » 5 » Нелегалка з України в Польщі може померти в муках
19:10
Нелегалка з України в Польщі може померти в муках
Як підкреслюють лікарі, це вже останній момент, аби оперувати, пізніше – вада перейде у неопераційну фазу. А тоді вже єдиним виходом, аби врятувати життя Лілії, буде трансплантація серця і легенів. Цей варіант – теоретичний, виконати його лікарі не візьмуться. 
Абляція коштує 15 тисяч злотих, термін процедури визначений – 11 вересня. Кошти операції будуть ще більшими. Таких грошей ані Лілія, ані її мама, не мають. Тому польські журналісти звернулися до всіх людей з проханням допомогти цій хворій українській дівчині пожертвами.

ДОВІДКА: Нагадаємо, що цього року в Республіці Польщі пішла з життя українка-заробітчанка, мати чотирьох дітей Світлана Яковлєва. Польські журналісти очолювали благочинну акцію з підтримки цієї українки, що нелегально працювала в РП, впродовж року. Першим надало гласності трагедії молодої жінки з України польське видання «Gazeta Wyborcza». Одразу ж цю проблему підхопило «Польське радіо», яке регулярно розповідало про Світлану та її діток, її голос звучав ефірі.

Серію публікацій подала польська газета «Super Express». «Майже до останніх днів вона не піддавалася, – читаємо у польському тижневику «Наше Слово», – жила надією, що хворобу переможе лікування та її потреби бути мамою дітям, яких безмежно любила, а також неймовірно позитивна аура лідерів фонду «Проксенос», Генерального консульства України у Варшаві, мас-медіа та звичайних людей.

Два місяці тому Президент Польщі надав Світлані польське громадянство. Піклуючись про майбутню долю дітей хвора мама ще за життя познайомилася з прийомною сім’єю. В останні дні свого життя примирилася з долею і гідно готувалася до відходу у вічність. Світлана була однією з небагатьох осіб, які боролися до кінця».

 ЗІК





Категория: здоров’я | Просмотров: 727 | Добавил: onok | Теги: Україна, вада серця, хвороба, Польща, нелегалка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]