Главная » 2009 » Сентябрь » 24 » Львів не зміг заплатити Рибакові гонорару – понад 20 тисяч євро
08:37
Львів не зміг заплатити Рибакові гонорару – понад 20 тисяч євро

Переможець «Євробачення-2009» норвезький білорус Олександр Рибак концертує Україною. У понеділок, 21 вересня, “казковий хлопчик” дав сольний концерт у Харкові. Учора ввечері виступив на сцені столичного палацу “Україна”. Чекають на приїзд Рибака також в Одесі. А ось до Львова, який також був у початковому гастрольному графіку зірки, відкриття московського “Євробачення” цього разу не завітає... Верхня межа цін на «казкового хлопчика» у Києві – 1700 грн.

Як стало відомо кореспондентові “ВЗ” із надійних джерел, гонорар Олександра Рибака – понад 20 тисяч євро. А Львів до збору такої поважної “каси” (до гонорару артиста приплюсуйте витрати на його перебування-пересування, оренду залу та рекламну кампанію) не пристосований. Тож тут ніхто не наважився взятися за організацію гастролей виконавця. Причина того, що до нас не їдуть зірки європейського масштабу, – банальна й давно відома: у місті Лева немає належного концертного залу. Якби зірка “Євробачення-2009” давав концерт на сцені Львівської опери (зал на тисячу місць), ціна квитків коливалася б від 500 до 3500 гривень. На такі гроші галицька публіка ще ніколи “не розкошелювалася”.

Розглядали львівські організатори концертів можливість виступу Рибака і у виставковому центрі Lemberg. Цей зал вмістив би до восьми тисяч меломанів, які за можливість побачити автора і виконавця знаменитої Fairytale змушені були б викласти по 100-150 грн. Та чи зібрав би Олександр Рибак аж таку численну публіку? Та й, зрештою, сам Lemberg для музичних заходів – не найкраще приміщення...

Аби почути Олександра Рибака у Києві, українцям довелося заплатити від 150 до 1700 грн. Зателефонувавши у касу Національного палацу “Україна” (зал на 3700 місць) за шість годин до концерту, кореспондент “ВЗ” почула: “Ще є квитки від 300 до 1700 грн. Приходьте у касу – щось підберемо”...

Митники наполягли: скрипку XVIII ст. необхідно задекларувати

До України Олександр Рибак прибув увечері напередодні виступу в Харкові. В аеропорту “Бориспіль” зірку затримали українські митники. Почувши, що співак привіз скрипку XVIII ст., вони попросили його в обов’язковому порядку заповнити митну декларацію.

При виході із VIP-терміналу “Борисполя” “єврозірку” зустрів натовп журналістів і прихильниць. І це попри те, що час прибуття співака тримали у таємниці.

- Ну що ж, - сказав тріумфатор «Євробачення-2009», ступивши на українську землю. - Здрастуй, Україно! Давно у вас так тепло? Ех, шкода, я українською ані слова не знаю. Тільки кілька слів російською... Тато розповів мені, що Харків, Київ і Одеса, в яких я гратиму, - це три українські столиці: перша, нинішня і столиця гумору. Мій тато обожнює Україну!

В аеропорту Олександр Рибак відкрив одну із таємниць концертної програми Fairytale: в Україну він привіз російськомовну версію своєї англомовної “Казки”. «Я довго шукав людину, яка змогла б перекласти пісню, а потім раптом отримав електронний лист з російським текстом від фанатки», - сказав Рибак.

В українській столиці Олександр Рибак зупинився у п’ятизірковому готелі «Інтерконтиненталь». Україна – перша країна на пострадянському просторі, у яку із концертним туром, нехай і невеликим, завітав переможець “Євробачення-2009”, гастрольний графік якого після тріумфу у Москві розписаний на щодень. Це здебільшого концерти у країнах Європи. Заради ж виступів в Україні співак, подейкують, відмовився від участі у знаменитому “Шоу Опри Вінфрі”. Не виключено, що вже у листопаді Рибак дасть наступну серію концертів в українських містах.


Галина ГУЗЬО, "Високий Замок"

Категория: регіони | Просмотров: 727 | Добавил: onok | Теги: Україна, концертна програма, Олександр Рибак, Львів, турне, гонорар | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]