Главная » 2009 » Сентябрь » 22 » Концерн Saab випустив перший винищувач для ВПС Таїланду
14:31
Концерн Saab випустив перший винищувач для ВПС Таїланду
Перший винищувач Saab Gripen JAS 39 для військово-повітряних сил Таїланду здійснив 80-хвилинний переліт з території Швеції. Цей літак є чудовим поєднанням високої маневреності, гнучкості в управлінні, ефективності та бойової живучості. Gripen може виконувати як ударні, так і розвідувальні місії.
Винищувач покоління 4+ продемонстрував можливість літати на надзвуковій швидкості без використання форсажної камери. Загалом його максимальна швидкість біля землі становить 1400 км/год, а на висоті - 2125 км/год.
Перегінна дальність цього багатоцільового винищувача становить 3500 км. Бойовий радіус дії на малій висоті - 300 км, на великій - 800 км. До озброєння літака входить одна 27-міліметрова пушка Mauser BK27. Також на борті Gripen може нести ракети малої і середньої дальності та бомби з лазерним наведенням. Загальне ж бойове навантаження - в залежності від модифікації 6,5-8 т на семи вузлах підвіски.
 
Розбіг та пробіг при посадці не перевищують 500 м. Такої дистанції вдалось досягти завдяки потужним повітряним гальмам, жорсткій конструкцій шасі та носовим закрилкам. У випадку відмови електронної системи управління під час польоту носові закрилки скидаються, і літак завдяки чудовій аеродинамічній схемі автоматично вирівнюється. Управління передається резервній системі.
У випадку відмови двигунів електричну енергію виробляє повітряна мікротурбіна. Літак також обладнаний резервними акумуляторами, енергії яких вистачає на 10 хв, тобто якраз на посадку.
Загалом шведська компанія має доправити у Таїланд 6 винищувачів до 2011 року. Це 2 одномісні літаки Gripen C та 4 двомісні Gripen D.
 
Категория: світ | Просмотров: 692 | Добавил: onok | Теги: Таїланд, Новинка, винищувач, літак, ВПС | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]