Главная » 2009 » Сентябрь » 18 » Арсеній Яценюк: «Президент повинен бути лідером, який забезпечить конструктивний діалог між всіма гілками
14:05
Арсеній Яценюк: «Президент повинен бути лідером, який забезпечить конструктивний діалог між всіма гілками
Лідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк вважає, що президент країни повинен бути лідером, який зуміє забезпечити конструктивний діалог між всіма гілками влади. Таку думку він висловив у п`ятницю, 18 вересня, на зустрічі з мешканцями м. Трускавця Львівської області. «Президент – це той, хто є лідером, президент – це той, хто показує дорогу, але цією дорогою мусять йти всі», – сказав політик.

На думку Арсенія Яценюка, повноваження президента мають бути збалансовані іншими гілками влади, тому що абсолютна влада дуже небезпечна для країни. «Президент, який не збалансований парламентом, президент, який не збалансований судовою гілкою влади, небезпечний для своєї країни. Президент завжди повинен розуміти – як і прем’єр, як і парламент, – що в Україні є розподіл влади. Це не я вигадав. Принципу розподілу влади вже кількасот років», – нагадав лідер «ФРОНТУ ЗМІН».

Арсеній ЯценюкСаме президент має зробити так, щоб всі гілки влади навчились домовлятися, переконаний Арсеній Яценюк. «Він (майбутній президент – ред.) повинен буде змусити всіх домовитись. Я підкреслю два слова: змусити і домовитися. Домовитися означає, що з усіма доведеться вести діалог. Ніхто нікуди з політичної арени не пропаде. У когось буде менший рейтинг, у когось більший – але, в принципі, чинні політичні сили все одно будуть присутні. Може, з'явиться хтось новий, але це не вплине на загальний процес перерозподілу. Якщо ці сили є і їх підтримує частина людей – доведеться сідати за стіл і домовлятися», – сказав політик

Арсеній Яценюк нагадав, що з виборами президента наведення ладу в країні тільки починається. «Давайте не робити тієї помилки, яку ми зробили 2004 року, коли думали, що вибрали президента і на цьому наша робота скінчилась. Тут наша робота тільки почалася. Без кожного з нас нічого не вийде. Місія президента – показати, куди йти, а місія нас усіх – йти цією дорогою.

Тому я нічого й не обіцяю. Можу пообіцяти тільки дуже великі труднощі, важку роботу. Але при цьому можу сказати чітко, що за чим робити. Місія президента – змусити працювати. Спитати, змусити відповідати і на своєму особистому прикладі показати, як треба робити. Тоді працює вся система. А як нагорі не роблять, то й унизу не роблять», – додав він.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 586 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]