Главная » політика

У розпорядження "Української правди" потрапив текст проекту коаліційної угоди, підготовленої Партією регіонів для переговорів з "Нашою Україною" та іншими гіпотетичними учасниками можливої коаліції.

Регіонали роздали цей документ всім фракціям, крім БЮТ.

Великою мірою, текст проекту є набором декларацій на тему ощасливлення всіх навколо. Водночас коаліційна угода не дає відповіді, як це буде зроблено.

Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Оказывается, для того чтобы узнать, как живет украинская "элита", нужно внимательно следить за новостями из-за рубежа. Например, недавно вся страна задумалась, насколько же выгодно заниматься благотворительностью.

Для человека, который за деньги городского бюджета якобы "помогает" престарелым, носить с собой украшений на 4,5 миллиона евро - норма. И раз представители городской администрации опровергают информацию об ограблении дочери мера, эта сумма не является для нее такой уж большой. Видимо, денег не жалко.

Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН заявляє про отримання від представників фракції Партії регіонів проекту коаліційної угоди.Як передає кореспондент УНІАН, про це спікер сказав в інтерв’ю журналістам.За його словами, у проекті коаліційної угоди, з якою він ще не встиг ознайомитися детально, містяться загальні підходи до формування і діяльності об’єднання фракцій.
Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Хто очолить Секретаріат президента з’ясується в четвер, повідомила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

Депутат відзначила, що особисто не претендує на пост глави СП. «Такої ймовірності не існує. Я не раз заявляла, що мене не цікавлять посади. Я йшла до перемоги для того, щоб мати колосальну моральну сатисфакцію», - наголошує вона.

Також Герман заявила, що тільки новообраний президент Віктор Янукович знає, хто очолить його секретаріат: «Я думаю, ми про це довідаємося у середу, а може, у четвер».

Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Украинское правительство Юлии Тимошенко может быть отправлено в отставку уже на следующей неделе. В Партии регионов Виктора Януковича, победившего на президентских выборах, утверждают, что у них хватит для этого голосов. Премьер, отказавшаяся оспаривать итоги выборов в суде, утверждает, что ее депутатов в Раде теперь запугивают.
Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Сергій Тігіпко вважає, що Микола Азаров має найбільші шанси очолити уряд, а свої шанси оцінює на 5-10%."Скажу відверто: якщо ви мене запитаєте про мої шанси очолити уряд, то я вам можу сказати, що це відсотків 10... Навіть менше – 5% я даю на те, що стану прем'єр-міністром", - заявив Тігіпко.

Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Є попередня домовленість.Народні депутати від БЮТ попередньо домовилися прийти на інавгурацію новообраного президента Віктора Януковича.Про це заявив бютівець Володимир Яворівський в ефірі 5 каналу."Мені здається, що ми прийдемо на інавгурацію. У нас є попередня домовленість", - відзначив він.Крім того, депутат заявив: "Ядро нашої команди готове йти в опозицію і відстоювати український інтерес".
Категория: політика24.02.2010| | Комментарии (0)

Одна з найдовших олігархічних воєн в Україні завершилася. Григорій Суркіс розділив свої енергетичні активи з Ігорем Коломойським і Костянтином Григоришиним.

За інформацією "Української правди", сторони, які конфліктували з 2001-го року, вирішили просто... обмінятися пакетами акцій в обленерго.

Коломойський і Григоришин, які в енергетиці змушені виступати як єдина команда, віддали Суркісу свої пакети акцій в "Львівобленерго" і "Прикарпаттяобленерго".

Категория: політика23.02.2010| | Комментарии (0)

Програвши президентські вибори, Юлії Тимошенко треба було не в суд йти, а в опозицію

Польовий командир Майдану, поки що член фракції НУ-НС, відверто розповідає про мотиви боротьби Тимошенко, коаліційні переговори, конфлікт у «Народній самообороні» та перспективи «третьої сили».

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Одним із ключових питань політичного сьогодення є питання парламентської коаліції.Даруйте за порівняння, але воно нагадує ситуацію з епідемією в Україні: з одного боку, можливо й цинічно гратися статистикою попередніх років, заявляючи, що проблема була завжди. Але й з другого боку, не чесно не визнавати, що на даний момент ми перейшли епідемічний поріг.

Тривалий процес прийняття рішень, характерний для української політики, як правило, дає можливість експертному середовищу досить детально проаналізувати ту чи іншу ситуацію, численні можливі варіанти розвитку подій, а також, зрештою, знову й знову повертатися до одного й того самого питання у зв'язку зі зміною (часом кардинальною) позицій сторін.

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Упоминание об Обаме, который «отказался бороться» за Украину, в нашумевшем недавнем письме Бориса Березовского к украинскому народу в очередной раз подтверждает мысль о том, что для нынешнего хозяина Белого дома Восточная Европа и Украина, как ее составная часть, «съехали» на периферию внешнеполитических приоритетов США.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Відповідний Указ глави держави оприлюднений сьогодні на сайті Президента.Президент доручив Кабінету міністрів України розробити та затвердити у тримісячний строк план заходів, спрямованих на забезпечення реалізації Концепції державної мовної політики, схваленої цим Указом, передбачивши, зокрема, заходи щодо розроблення та затвердження Державної програми розвитку і функціонування української мови та мов національних меншин на 2011 - 2015 роки, забезпечення її виконання; удосконалення законодавства про мови; розвитку мережі та поліпшення навчально-методичного забезпечення дошкільних, загальноосвітніх, вищих навчальних закладів для виховання і навчання українською мовою; розширення застосування української мови в засобах масової інформації, сфері культури, освіти і науки.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Вже минулі президентські вибори ледве не затягнули Ігоря Коломойського у капкан глухої опозиції. Ще минулого літа, коли "Українська правда" протягом трьох місяців намагалася записати з співвласником групи "Приват" суто політичне інтерв'ю, яке згодом так і залишилось не опублікованим, олігарх запевняв, що президентство Віктора Януковича - це гірше з двох зол.

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

У своєму нещодавньому інтерв’ю російському телебаченню Віктор Янукович рефреном повторив власну передвиборну риторику, яка загалом указує на те, що новий український президент готовий змінювати зовнішньополітичний курс України.

А ще зовсім недавно міністр закордонних справ Петро Порошенко чітко заявив, що Україна триматиметься поточного курсу у своїй зовнішній політиці. Про те, наскільки насправді буде зацікавленим змінювати чи коригувати орієнтири України на міжнародній арені Віктор Янукович, «Главред» запитав у наукового директора Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександра Сушка

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

У день інавгурації 25 лютого новий Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ урочисто прийме під командування Збройні сили України.Як розповів УНІАН один із учасників Організаційного комітету із забезпечення проведення заходів інавгурації, військова частина церемонії відбудеться на ганку перед будівлею Секретаріату Президента і триватиме 8 хвилин.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

В нинішній економічній ситуації Сергій Тігіпко і Арсеній Яценюк на посаді прем’єра ризикують спалити своє політичне майбутнє, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.На погляд експерта, зупинятися на трьох кандидатах на прем’єрське крісло сьогодні не варто. «Сам Віктор Янукович відзначив, що прізвища кандидатів тільки обговорюються. І вони дійсно обговорюються в засобах масової інформації», - уточнює експерт.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Шансів виграти цей позов у Коломойського немає, адже ця виборча система є конституційною і законною. Про це зазначив ГАРТу політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.«Це екстравагантний вчинок, одного з найекстравагантніших українських олігархів, який звертається через свого представника до КСУ з проханням роз‘яснити відповідність виборчої системи Конституції – каже він. – Зрозуміти мотивацію Коломойського важко. Не виключено, що він побився об заклад на якісь символічні гроші. Як, свого часу, він те робив з іншим екстравагантним політиком і бізнесменом Бродським».
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Блок Юлії Тимошенко наполягає на негайному розгляді проекту постанови про відставку Кабінету Міністрів, ініційованого Партією регіонів."Найнебезпечніше сьогодні – це невизначеність у владі. Саме тому Блок Юлії Тимошенко, фракція нашого блоку в парламенті наполягає на негайному розгляді цього питання, і для цього внесла 150 підписів, щоб цей проект було розглянуто не пізніше, ніж у середу", - йдеться в заяві першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Депутат Партії регіонів Микола Азаров просить мера Києва Леоніда Черновецького прибрати сніг у столиці під час підготовки до інавгурації новообраного президента Віктора Януковича.Про це він сказав в ефірі каналу "Інтер"."Я подзвонив Черновецькому, і сказав, що треба упорядкувати центр міста, а то соромно буде", - заявив Азаров.
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Партії "Сильна Україна” та "Інформаційна Україна” об`єдналися у блок Сергія Тігіпка "Сильна Україна”.Як повідомляє газета "КоммерсантЪ-Украина” (№ 31 від 22 лютого), відповідне рішення було ухвалене вчора на міжпартійному з`їзді.З`їзд проходив у закритому режимі в київському готелі "Турист", в його роботі взяли участь близько 100 делегатів. "20 і 21 лютого партії провели свої з`їзди, на яких підтримали рішення про створення цього виборчого блоку, - розповіло виданню джерело у «Сильній Україні». - Вчора ж пройшов об`єднаний з`їзд, на якому також було ухвалено рішення про вихід «Сильної України», як правонаступниці Трудової партії України, з Блоку Литвина".
Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

«Все ради победы Януковича» - итог двухдневного рассмотрения иска Юлии Тимошенко в Высшем админсуде.

Бютовцы часами рассказывали суду о системных фальсификаций во время второго тура президентских выборов, но с доказательствами у них  был явный «напряг». Однако из ситуации был найден крайне неожиданный выход.

Категория: політика22.02.2010| | Комментарии (0)

Норма у законі про регламент, згідно якої звільнити спікера ВР можна лише якщо у голосуванні беруть участь дві третини депутатів, виглядає дуже сумнівною. Таку думку висловив в коментарі ГАРТу заступник голови Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.
Категория: політика19.02.2010| | Комментарии (0)

Із перевагою лише у 3,5% президентські вибори виграв Віктор Янукович.І хоча позовну заяву Юлії Тимошенко щодо скасування результатів виборів наразі розглядає Вищий адміністративний суд України, вже сьогодні можна говорити про політичне майбутнє другої особи українського політикуму – чинного прем’єр-міністра.

Категория: політика19.02.2010| | Комментарии (0)

Центральна виборча комісія повернула грошову заставу в сумі 2,5 млн. грн. Віктору ЯНУКОВИЧУ та Юлії ТИМОШЕНКО, яка вносилася ними для реєстрації кандидатами на пост Президента України.Про це УНІАН повідомили у прес-службі ЦВК.
Категория: політика18.02.2010| | Комментарии (0)

Кому дістануться рештки колись президентської фракції?

«Наша Україна – Народна самооборона» стала головним «торгівельним майданчиком» за майбутню коаліцію та уряд. Саме на ньому забуксувала остаточна перемога Януковича, а Тимошенко намагається спіймати свій останній політичний шанс. Причина очевидна: за два з половиною роки НУНС перестав бути схожим на парламентську фракцію. Нині це швидше масив депутатів, конгломерат політичних угрупувань, домовитися з якими – суцільний головний біль.

Категория: політика18.02.2010| | Комментарии (0)

Кримська організація Всеукраїнського об`єднання «Свобода» розцінює як прояв сепаратизму рішення найвищого представницького органу автономії змінити свою назву російською мовою з «Верховної ради» на «Верховный совет» Криму і вимагає його розпуску.
Категория: політика18.02.2010| | Комментарии (0)

Арсеній ЯценюкАрсеній Яценюк оприлюднить склад свого опозиційного уряду наприкінці березня. Найбільшою загрозою демократії він вважає монополізацію не лише влади, а й опозиції.
Категория: політика18.02.2010| | Комментарии (0)

Арсений ЯценюкЛідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат Арсеній ЯЦЕНЮК вніс до Верховної Ради проект постанови, яким пропонується призначити місцеві вибори на 31 жовтня 2010 року та проводити їх за відкритими списками кандидатів у депутати.
Категория: політика18.02.2010| | Комментарии (0)

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відкрив судочинство і прийняв до розгляду скаргу Юлії Тимошенко на встановлення результатів президентських виборів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ВАСУ.

Також суд частково задовольнив клопотання Ю.Тимошенко, припинивши дію рішення ЦВК зі встановлення результатів для забезпечення позову, тобто, до завершення розгляду скарги по суті.

Категория: політика17.02.2010| | Комментарии (0)

Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих рад на 30 травня.

За проголосувало 250 депутатів.Своє рішення депутати мотивували відсутністю бюджету, а відповідно коштів на проведення виборів.

Українська правда

Категория: політика16.02.2010| | Комментарии (0)

Верховна Рада ухвалила постанову "Про внесення змін до Календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання у зв’язку з проведенням урочистого засідання, присвяченого складенню присяги новообраним Президентом України”.

Як передає кореспондент УНІАН, "за” ухвалення постанови, внесеної головою парламенту Володимиром ЛИТВИНИМ, проголосували 238 депутатів із 422, зареєстрованих у сесійній залі.

Категория: політика16.02.2010| | Комментарии (0)

Накануне, во время встречи с председателем ВАСУ Александром Пасенюком Виктор Ющенко рассказал, что к нему уже обращалась Юлия Тимошенко с информацией о нарушениях избирательного законодательства.
Категория: політика16.02.2010| | Комментарии (0)

Команда Віктора Ющенка іде з посад озброєною - не в переносному, а в прямому сенсі. Наприкінці повноважень нинішнього президента його соратники масово отримали засоби самооборони.
Категория: політика16.02.2010| | Комментарии (0)

Фракція БЮТ наполягає на проведенні місцевих виборів 30 травня, як це передбачається рішенням Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на Погоджувальній раді лідерів фракцій та голів комітетів парламенту лідер фракції БЮТ Іван КИРИЛЕНКО.

Він зазначив, що рішення про проведення місцевих виборів 30 травня ухвалювалося «абсолютною більшістю».

Категория: політика15.02.2010| | Комментарии (0)

Народні збори російської республіки Дагестан цього тижня визначили нового президента – колишнього спікера парламенту Магомедсалама Магомедова.
Категория: політика15.02.2010| | Комментарии (0)

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович не заперечує можливості переговорів із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко за умови її публічних вибачень за звинувачення на його адресу під час президентської кампанії.

"Той, хто відмовився б від переговорів із політиком, за яким стоять мільйони виборців, не має розуму. Той, хто пішов би на такі переговори, без публічних вибачень Тимошенко за те, що вона наговорила, не має честі", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, відповідаючи на запитання, став би він говорити з Ю.Тимошенко, якби вона прийшла до нього на переговори.

Категория: політика13.02.2010| | Комментарии (0)

Це не кінець Помаранчевої революції? Головний результат недільних виборів – те, що вони були вільними і прозорами, як підтвердили міжнародні спостерігачі. А це означає, що виборена «помаранчевими» демократія в Україні продовжує існувати. Тепер Янукович повинен витримати випробування демократією й довести свої відданість її ідеалам, а Заходу варто не відвертатися від України – йдеться в редакційній статті в американській The Washington Post.

Категория: політика13.02.2010| | Комментарии (0)

Новая коалиция строится на амбициях НУ-НС, шантаже БЮТ и уступках ПР. Атмосфера, сложившаяся в парламенте, с каждым днем уменьшает надежды «регионалов» на блиц-криг (новая коалиция, новый премьер) и увеличивает шансы Тимошенко остаться у руля страны.
Категория: політика13.02.2010| | Комментарии (0)

Президент Європарламенту Єжи БУЗЕК привітав Віктора ЯНУКОВИЧА з обранням главою Української держави.

Про це власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі повідомили у прес-службі Президента Європарламенту.

"Європейський парламент сподівається на спільну роботу з вами над посиленням відносин Україна-ЄС та просуванням політики Східного партнерства”, - написав Є.БУЗЕК у своєму посланні В.ЯНУКОВИЧУ.

Категория: політика12.02.2010| | Комментарии (0)

Юридический департамент штаба Тимошенко пытается «отбить» свои проценты, но решение о признании результатов выборов недействительными будет приниматься «на глаз».
Категория: політика12.02.2010| | Комментарии (0)

Програли, бо погано керували? Представники «помаранчевого» табору зазнали поразки на президентських виборах внаслідок поганого управління державою та постійних внутрішніх чвар. Ці вибори стали водночас перемогою демократичних реформ, які уможливила Помаранчева революція – йдеться в редакційній статті британської The Times.
Категория: політика12.02.2010| | Комментарии (0)

Віктор Янукович і Юлія Тимошенко не зможуть разом співпрацювати у виконавчій владі. Таку думку в інтерв’ю Deutsche Welle висловив відомий політик, член комітету Європарламенту у закордонних справах Марек Сівець

Категория: політика11.02.2010| | Комментарии (0)

Яким курсом піде Україна за президента Януковича? Переможець президентських перегонів обіцяє зближення з ЄС, вирішення питання про вступ до НАТО шляхом референдуму (на якому українці майже гарантовано скажуть «ні»), а також створення газотранспортного консорціуму за участі, зокрема, «Газпрому». В обмін на це, на думку Януковича, Україна зможе вимагати зниження цін на газ. Однак усім цим планам ще може завадити Тимошенко, яка, судячи з усього, не збирається у відставку з посади прем‘єра – пише Маріуш Завадзький у польській Gazeta Wyborcza.

Категория: політика11.02.2010| | Комментарии (0)

Ігор КрільГолова партії "Єдиний Центр” Ігор КРІЛЬ закликає Віктора ЯНУКОВИЧА після оголошення його новообраним Президентом України запропонувати Віктору ЮЩЕНКУ посаду прем’єр-міністра.Як повідомили УНІАН у прес-службі партії, народний депутат заявив, що «сьогодні в України є унікальна можливість вийти з болота політичних криз. А тому важливо, щоб обраний на виборах 7 лютого Президентом України Віктор ЯНУКОВИЧ (а в тому, що саме він обраний, тверезомислячі люди не сумніваються) не повторив головної помилки Президента Віктора ЮЩЕНКА».
Категория: політика11.02.2010| | Комментарии (0)

Заседание украинского правительства началось с опозданием на 20 минут. Все ждали Юлию Тимошенко. Всегда пунктуальная премьер-мнистр, вошла в зал заседаний решительной походкой. Как отмечает корреспондент «КП-Киев», она была натянута как струна.И сразу перешла к обсуждению текущих вопросов. Правда, прежде чем начать дебаты по агарной политике, Юлия Владимировна упомянула о победителе выборной гонки Викторе Януковиче.
Категория: політика11.02.2010| | Комментарии (0)

В Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського парламенту пройшло обговорення ситуації в Україні після президентських виборів. Ключовими лунали слова „політична стабільність”, „реформи”, „наближення до ЄС”.

Категория: політика11.02.2010| | Комментарии (0)

Андрій Сербайло"Попри шалений тиск опозиції та президента В. Ющенка на Прем’єр-міністра, результат, який Юлія Тимошенко отримала в другому турі виборів президента країни – 45,47 % свідчить про те, що народ України довіряє їй особисто, а також підтримує ті дії, які вона робила, як керівник Уряду, працюючи на подолання економічної кризи", – повідомив 10 листопада на прес-конференції в прес-центрі "Нове Закарпаття" заступник голови обласного виборчого штабу кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко, її довірена особа по 69 виборчому окрузі Андрій Сербайло.
Категория: політика10.02.2010| | Комментарии (0)

Обіцянки Віктора Балоги віддати в другому турі Закарпаття в руки Януковичу виявилися мильною бульбашкою — тут із відривом у понад 10% перемогла Юлія Тимошенко, і це при тому, що в першому турі вона поступилася своєму конкуренту на 3,4%, – заявив депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Геннадій Москаль.

Категория: політика10.02.2010| | Комментарии (0)

Віктор Янукович закликає прем'єра Юлію Тимошенко піти у відставку, а членів коаліції - заявити про її призупинення."Для того, щоб реорганізувати уряд, важливо створити нову правлячу коаліцію у Верховній Раді. Відповідно до існуючої Конституції, це складний переговорний процес, а часу в нас обмаль. Народ вже втомився чекати", - йдеться у зверненні Януковича.
Категория: політика10.02.2010| | Комментарии (0)

Роберт БровдиНакануне  второго тура президентских  выборов, областная  организация политической партии «Фронт Перемен» анонсировала проведение масштабного мониторингового проекта «Честный выбор», целью которого было наблюдение за открытостью и прозрачностью процесса голосования на всех избирательных участках Закарпатья. Об итогах реализации этого проекта, журналисты закарпатских СМИ смогли узнать на специальной пресс-конференции, которая состоялась 7 февраля за час до закрытия избирательных участков.   
Категория: політика10.02.2010| | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »