Главная » 2010 » Март » 19 » На Закарпатті припинили пошуки зниклого рятувальника
15:31
На Закарпатті припинили пошуки зниклого рятувальника

На Закарпатті призупинили пошуки зниклого у ніч на понеділок 65-річного рятувальника Василя Вербищука із райцентру Воловець. Кажуть, через підвищення температури є небезпека сходження нових лавин.

"Василя Вербищука шукали чотири доби. За цей час температура повітря у горах коливалася від мінус 19 до мінус 24 градусів. В останню добу почалося потепління і температура піднялася до мінус одного градусу. Через це на вершинах гір почали звисати великі снігові шапки. Вони можуть будь-якої миті зійти. Виникла загроза життю 20 рятувальників, тому тимчасово їх відкликали", - розповів начальник рятувального загону Віктор Опаленик.

Місцевість, де Василя Вербищука накрило сніговою лавиною, за оцінками рятувальників, глуха. Там немає жодних укриттів, де б могла врятуватися від снігу людина. Досі рятувальники зондували місцевість спеціальним обладнанням. Глибина снігу в тих місцях становить 5-6 метрів.

Рятувальники кажуть, шанси вижити у сніговій лавині упродовж чотирьох діб дуже низькі.

"Досі в нашій роботі не було випадків, щоб люди так довго протрималися під товстим шаром снігу", - каже Опаленик.

Василь Вербищук зник у ніч із 14 на 15 березня. Його накрило лавиною у районі гір Великий Верх та Стій, коли він із колегами шукав трьох заблукалих туристів.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 481 | Добавил: foto-uzh | Теги: рятувальник, пошуки, Закарпаття | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]