Главная » 2010 » Июль » 06
Роман Оксани Забужко " Музей покинутих секретів" визнали Найкращою книжкою року 2010 року . Сама авторка сформулювала, що це книга - "про минуле, яке не минає, а продовжує жити, впливати на наше життя, причому без нашого усвідомлення і навіть знання про це минуле". Події роману охоплюють три покоління, шістдесят років української історії - від осені 1943-го до весни 2004-го. Там є доба УПА і Сталіна, шестидесятників, період незалежності, патріотичного й антипатріотичного мародерства, мафіозного капіталу... Опрацьованого матеріалу, зізнається Забужко, вистачило б на десятки дисертацій. Сьогоднішня доба в її політичному сенсі, цілком ймовірно, теж колись стане канвою для майбутнього роману письменниці. Що думає Оксана Забужко про сучасний період в історії, якою бачить владу і опозицію, як характеризує суспільство - про це в інтерв`ю УНІАН.
Категория: Україна06.07.2010| | Комментарии (0)

Україна може отримати безвізовий режим з Європейським Союзом раніше за Росію.Таку думку кореспонденту УНІАН висловив уповноважений МЗС Польщі з питань "Східного партнерства” Анджей ЦЄШКОВСЬКИЙ. Він не став коментувати, чи отримає Україна план дій із запровадження безвізового режиму восени цього року, зауваживши лише, що українцям легше виконати деякі необхідні умови для скасування віз.
Категория: Україна06.07.2010| | Комментарии (0)

Лідер фракції КПУ Петро СИМОНЕНКО вважає, що уряд має розглянути питання відповідальності віце-прем’єр-міністра Сергія ТІГІПКА за непрофесійно підготовлений проект Податкового кодексу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час пленарного засідання Верховної Ради.

«Потрібно розглянути відповідальність ТІГІПКА за те, що він зробив – вніс на розгляд парламенту непрофесійний і непідготовлений проект закону», - сказав П.СИМОНЕНКО.

Категория: Україна06.07.2010| | Комментарии (0)

Глава Госкомитета по науке, инновациям и информатизации Владимир Семиноженко заявил изданию Коммерсантъ-Украина, что его отставка с поста вице-премьера говорит о наличии определенных проблем в коалиции.Он заявил, что новость о его отставке с поста вице-премьера стала неожиданной. "Да это решение стало шоком даже для тех, кто голосовал! Ольга Боднар, которая, предложила отправить меня в отставку и не голосовала за свое постановление, сама больше всех удивилась, когда ее предложение было поддержано парламентом", - заявил он.
Категория: Україна06.07.2010| | Комментарии (0)

Вчера вечером, 5 июля, в Днепропетровской области в результате ухудшения погодных условий погиб человек, подтоплены десятки домов.По данным МЧС, в 20:00 в результате сложных погодных условий (сильный ливень, шквалистые порывы ветра) в Днепропетровске и пгт Васильковка произошло подтопление 42 частных жилищных домов, 8 квартир в коммунальных двухэтажных жилых домах и 102 приусадебных участков.
Категория: Україна06.07.2010| | Комментарии (0)