Главная » 2009 » Август » 29 » Полювання на «нічних метеликів». Поки проституток не легалізують, на них зароблятимуть «ментівські дахи»
13:44
Полювання на «нічних метеликів». Поки проституток не легалізують, на них зароблятимуть «ментівські дахи»
Незнайомці забрали у повій 11 200 гривень, 190 доларів і мобільні телефони. Після чого наказали: “Даємо вам два дні, щоб ви покинули місто”. Коли працівниці сексуального фронту поцікавилися, хто віддав цей наказ, незнайомці тицьнули їм якесь посвідчення й пригрозили: “Ви ще не знаєте, з якою структурою зв’язалися...”.

“Зв’язалися” повії, незабаром встановлять співробітники міліції, з працівниками приватної агенції безпеки “Тайфун”. Двоє з них – 38-річний водій-охоронець Олександр Яриш і 29-річний старший інспектор охорони Олександр Сербін того дня перебували на чергуванні. Були одягнуті у камуфляжні форми та озброєні пневматичними пістолетом і автоматом, які на вигляд нічим не відрізняються від бойової зброї. Зовнішність у хлопців підходила як для охорони, так і для нападу. Той же Яриш, скажімо, до 1994 року накачував м’язи під час служби в міліції. Спочатку служив у Державній службі охорони, пізніше - у спецпідрозділі “Беркут”. Звільнившись, почав пити, й у 2004 році був засуджений до одного року позбавлення волі за п’яну бійку у барі.

Увечері до двох чергових підійшов ще один працівник “Тайфуна”, який того дня був не на службі, – Олег Чухань. Він і запропонував хлопцям утрьох піти в сауну та викликати туди повій. Під час слідства приватні охоронці спочатку доводитимуть, що грабувати “нічних метеликів” не збиралися. Викликали проституток для сексуальних утіх. Та дівчата, які приїхали на виклик, були страшненькі, і охоронці від їхніх послуг відмовилися. А нахабні повії, доводили охоронці, почали вимагати, щоб хлопці заплатили за таксі. Та пізніше, коли затримані Яриш і Сербін почали “колотися”, з’ясувалося, що до нападу на повій спонукала... публікація у “ВЗ”.

У лютому цього року “ВЗ” повідомляв, що співробітники УСБУ у Львівській області затримали працівника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ МВСУ у Львівській області. Правоохоронця затримали, коли повії приносили йому додому “податок з панелі”. Прочитавши цю інформацію, хлопці з “Тайфуна” вирішили, що “нічні метелики” залишилися без “даху”, отож на них можна “наїхати”.

Помилилися... “Дах” у повій залишився. Через кілька днів після пограбування під сауною Яриша, Сербіна та Чуханя “вирахували” серйозні люди й почали вивозити охоронців за місто на “профілактичні бесіди”. Бідакам довелося віддати награбоване, їх жорстоко били. Можливо, цими каральними заходами неприємності “тайфунівців” би завершилися. Та одного вечора Яриша витягли з бару “Перлина Карпат” незнайомі люди. Кинули охоронця в машину, вивезли у Брюховичі, де побили і зламали ногу. Бідака якось добрався до міста й умовив знайомого таксиста відвезти його в безпечне місце. Таксист повіз побитого товариша у готель, де жила його знайома. Коли побитого чоловіка затягнули в номер, його власниця, а це була одна з пограбованих під сауною повій, упізнала в побитому здоровані свого кривдника. Вона зв’язалася з сутенером, і той дозволив здати грабіжника міліціонерам. Сербін та Яриш опинилися під арештом.

Вироком Сихівського районного суду міста Львова за “розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб”, Сербіна засудили до 4 років, Яриша - до 7 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

ожливо, за збігом обставин, незабаром після операції співробітників УСБУ у Львівській області з ліквідації “ментівського даху” над повіями схожу операцію провели співробітники Управління боротьби з оргзлочинністю ГУ МВСУ у Львівській області. На проспекті Червоної Калини у Львові вони викрили бордель, в якому працювали кілька повій, здебільшого зі східних областей України. Кореспонденту “ВЗ”, збираючи інформацію, неодноразово доводилося спілкуватися з “нічними метеликами”. Завжди дивувало, що дівчата, які обрали для себе найдревнішу професію, називалися екзотичними іменами. Думав, що беруть псевдоніми, які, на їхнє переконання, звучать сексуальніше від Ганнусь чи Оксанок. Та у викритому убозівцями борделі працювали дівчата, у паспортах яких були записані реальні імена – Аліна, Сніжана, Єсенія... Всі вони, до речі, під час допитів вказували, що на панель пішли через “матеріальну скруту”. 26-річна Жанна, скажімо, на допиті розповідала, що має трьох дітей. Її чоловік захопився грою на гральних автоматах та спускав “одноруким бандитам” усі гроші. Ось вона й була змушена, щоб годувати дітей, поповнити лави повій.

Організували бордель дві сестри та Роман Талапата (перебуває у розшуку). Незабаром фірма з надання сексуальних послуг, окрім повій, вже мала свій невеликий адміністративний штат. Жінка на ім’я Настя, скажімо, відповідала за порядок у кімнатах, де дівчата обслуговували клієнтів, за зовнішній вигляд повій, вона ж замовляла візитки з мобільними номерами “мамочок”, які розповсюджували за відповідні суми таксисти. Роман відповідав за трудову дисципліну “метеликів” та їхню охорону. Він відвозив повій до клієнтів та забирав “гонорари”. Година утіх з дівчатами з цієї фірми коштувала 500 гривень. Повія отримувала з цієї суми 250 гривень.

Коли сутенерок та повій привезли в управління боротьби з оргзлочинністю, ті почали надсилати SMS-ки. Пізніше міліціонери розшифрують мобільні записи, і з’ясується, що SMS-повідомлення з воланнями про допомогу повії надсилали на мобілки... співробітників СБУ.

Сихівський районний суд засудив сутенерок за “примушування чи втягнення у заняття проституцією” до п’яти років позбавлення волі.
Категория: кримінал | Просмотров: 1019 | Добавил: onok | Теги: вирок, нічні метелики, повії, Львів, кримінал, Рейд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]