Главная » 2009 » Август » 27 » Зарплати у ЄС: на сході платять втричі менше
21:35
Зарплати у ЄС: на сході платять втричі менше

В середньому втричі більше заробляють західні європейці, якщо порівнювати їхні зарплати зі східноєвропейськими, приміром у таких країнах, як Румунія чи Болгарія. У країнах-новачках  Європейського союзу платять заробітну платню такого рівня, як у Колумбії чи Таїланді, показало дослідження швейцарського банку. Щоправда, експерти вказують і на той факт, що й ціни в Східній Європі на порядок нижчі, ніж на заході континенту. Так, середній споживчий кошик у східних державах ЄС на 35 відсотків дешевший, ніж у західних. До речі, міжнародне порівняння зарплат у 73 великих містах планети виявило, що найбільше заробляють на сьогодні у Копенгагені, Цюріху та Женеві. Найвищі зарплати в Німеччині – у Мюнхені, який опинився на сьомому місці в списку.

Мінімальні зарплати зростають на Заході і в часи кризи

Цікаво, що, як виявило дослідження Дюссельдорфського Інституту економіки та соціології, західним європейцям ведеться з їхніми зарплатами непогано навіть у часи нинішньої кризи. Попри фінансову скруту, в багатьох важливих західних державах ЄС зріс мінімальний рівень зарплати. Нині він складає більше 8 євро й 40 центів за годину роботи. Винятком виявилася лише Великобританія, де мінімальний рівень зарплати складає всього 6 євро і 41 цент за годину. Такий показник фахівці пояснюють передусім падінням курсу британського фунту.

Не зросли мінімальні зарплати на півдні та сході Європейського союзу. Дослідження дюссельдорфського інституту стосувалося 20 країн ЄС, у яких мінімальний рівень зарплати впроваджений у законодавчому порядку. У Данії, Швеції, Фінляндії, Німеччині, Австрії,  Італії та Кіпрі законодавчо закріпленої мінімальної зарплатні немає.

Джерело: DW

Категория: світ | Просмотров: 513 | Добавил: moderator | Теги: зарплата, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]