Главная » 2009 » Август » 26 » Не дозволимо нищити Карпати!
18:43
Не дозволимо нищити Карпати!

Ралі на позашляховиках нерідко організовуються за маршрутами, що пролягають навіть природно-заповідними територіями і без будь-якого дозволу відповідних інстанцій. Звісно, без дозволу, адже його ніхто би й не видав. Бо ж усі чудово розуміють, що результатом ралі «джиперів» є руйнування лісових доріг, нищення трав’яного покриву і червонокнижної флори, забруднення гірських потічків тощо. Самі ж учасники подібних заходів заперечують свою причетність до нищення природи, хоч абсурдність таких тверджень очевидна.

Недавно Державна екологічна інспекція в Закарпатській області надала Національному природному парку «Синевир» оперативну інформацію про можливе проведення на цій природно-заповідній території змагань з гірського ралі серед позашляховиків. У зв’язку з цим директор установи Іван Дербак підписав відповідний наказ, яким передбачено вжити відповідні заходи по недопущенню проведення в парку гонок «джиперів». На в’їзді до багатьох лісових урочищ встановлено шлагбауми, посиленой контроль на двох КПП. За словами працівників служби лісової охорони, учасники подібних перегонів відзначаються зухвалістю, не звертають увагу на зауваження природоохоронців. Більше того, були випадки, коли водії позашляховиків не реагували навіть на вимогу співробітника міліції зупинитися. Така поведінка «спортсменів» ускладнює роботу.
Юрій БАБІЧИН
Категория: Закарпаття | Просмотров: 478 | Добавил: onok | Теги: джипінг, екологія, Синевир, природа, Карпати, ралі | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]