Главная » 2009 » Август » 24 » Жіноча збірна України з футболу зазнала поразки на старті «Євро-2009»
17:51
Жіноча збірна України з футболу зазнала поразки на старті «Євро-2009»

Як це часто буває з дебютантами різноманітних спортивних форумів континентального та світового масштабу, перший млинець виявляється глевким. Саме так трапилося і з жіночою збірною України з футболу, яка вперше в своїй історії виборола право позмагатися з елітними командами Старого Світу у фінальному турнірі «Євро-2009», що триває на зелених полях Фінляндії. Першим суперником українок у груповому турнірі була збірна Голландії.

Підсумок гри був визначений вже у перші 10 хвилин поєдинку. Банальна подача з правого флангу у виконанні Сміт на 5-й хвилині залишилася поза увагою захисниць нашої збірної. Так і вийшло, що м’яч пролетівши повз Аллу Лишафай, опинився в ногах Кірстен Ван де Вен, яка без проблем відправила м’яч у ворота Баранової – 0:1. А ще за чотири хвилини Габріела Меліс нанесла потужний удар метрів з 30 від воріт, м’яч влучив у поперечину, а на добиванні першою була Стевенс – 0:2.

До 20-ї хвилини українки грали в футбол скоріше за інерцією, ніж свідомо, і лише після цього, коли запрацював правий фланг, вони стали турбувати захист голландок. Утім, і з цього нічого не виходило – за весь перший тайм команда Анатолія Куцева жодного разу не змогла пробити по воротах.

На другий тайм команда Куцева, звичайно, вийшла забивати, і на 51-й хвилині наша Дарина Апанащенко після подачі Зінченко нанесла перший удар по воротам. Втім, м’яч легко опустився в руки голландській воротарці Геуртс.

А після цього почалося повторення першого тайму – українки продовжували комбінувати навколо штрафного майданчика суперниць, але нічого путнього крім кутових створити не могли. Власне, за виключеннями деяких моментів, можна сказати, що Геуртс до серйозної гри і не вступала.

Довідка.

Футбол. Жінки.

Євро-2009. Груповий турнір.

Україна – Голландія – 0:2 (0:2)

Судді: Крістіна Дорчоман (Румунія), Хеге Стейнлунн (Норвегія), Хелен Каро (Швеція).

Україна: Баранова. Мазуренко, Чорна, Пекур, Ходирева, Бойченко, Дятел (Василюк, 83), Зінченко, Лишафай, Апанащенко, Сухорукова (Яковишина, 46).

Голландія: Геуртс, Біто, Костер, Меулер, Хогевонінг, Хогендейк, Кісел, Ван ден Вен (Пієте, 79), Меліс, Стевенс, Сміт (Де Рідде, 86).

Голи: Ван де Вен (5), Стевенс (9).

ZIK

Категория: спорт | Просмотров: 555 | Добавил: onok | Теги: жінки, Футбол, ЄВРО-2009 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]