Главная » 2009 » Август » 24 » Головний рабин Одеси просить ЄС, США, Ізраїль та Росію заборонити в'їзд Ратушнякові
12:53
Головний рабин Одеси просить ЄС, США, Ізраїль та Росію заборонити в'їзд Ратушнякові
Головний рабин Одеси і Півдня України Авроом Вольф звернувся до керівництва Євросоюзу, а також США, Ізраїлю та Росії із закликом заборонити в`їзд на підконтрольні території міському голові Ужгорода Сергію Ратушняку за ксенофобські вислови і образи.

На думку А.Вольфа, така реакція продемонструє деяким українським "політикам, які збираються на майбутніх виборах розіграти антисемітську карту, що подібні наміри йдуть врозріз з інтересами нашої країни і всієї світової спільноти".

А.Вольф нагадав, що обвинувачений в нападі на жінку мер С.Ратушняк вибухнув серією антисемітських висловів. І підкреслив, що "євреї України обурені подібними середньовічними витівками одного з представників влади, оскільки вважають, що живуть в країні, яка обрала демократичний шлях розвитку і пріоритет загальнолюдських цінностей".

"На щастя, більшість українських політиків підтвердила наші припущення, засудивши вислови і дії С.Ратушняка, і зараз проти нього порушено одразу кілька кримінальних справ, у тому числі й за антисемітські вислови і образи, - наголошується у зверненні. - Проте цього недостатньо".

"Я звертаюся до вас з проханням підтримати зусилля України у побудові демократичного суспільства і прошу продемонструвати свою підтримку процесам викорінювання ксенофобії і розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - підсумував автор звернення на адресу керівництва ЄС, США, Ізраїлю і Росії.

УНІАН

Категория: кримінал | Просмотров: 582 | Добавил: onok | Теги: Рабин, антисемітський, Ратушняк, ксенофобський, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]