Главная » 2009 » Август » 19 » Файно поїсти і відпочити запрошує «Карпатський Рататуй 2009»
22:07
Файно поїсти і відпочити запрошує «Карпатський Рататуй 2009»

Усі номінації в яких будуть змагатися учасники наразі ще не визначені. Оскільки іде підготовча робота і визначається коло професійних учасників, однак вже відомо про номінацію на кращий бограч, кращу страву зі свинини, баранини та кращий десерт.


Фото: кулінарний директор фестивалю Іштван Зозулич, арт-директор фестивалю Олег Мамченко, голови оргкомітету Олег Бурдуков, PR-директора фестивалю Олександр Тімков

Ну і мабуть головною номінацією буде саме Рататуй – з певного набору продуктів учасники матимуть змогу створити те, на що в них вистачить фантазії, а іншими словами будуть експериментувати. Зрозуміло, що головне щоб страва була смачна і придатна до вжитку.  Загалом планується запросити близько 20 професійних команд і стільки ж аматорських.

Окрім того, усі бажаючі матимуть змогу скоштувати скаженого бика та щойно приготований самогон, який зголосилися варити і проводити майстер-класи декілька закарпатських майстрів самогоноваріння, для чого на території фестивального майданчика буде споруджено дві глиняні печі де і буде готуватися оковита.

Так як буде змагання, зрозуміло що й буде журі. За словами голови оргкомітету Олега Бурдукова, журі буде складатися з 50-60 чоловік, що має зробити рішення винесені ним максимально об’єктивними. До журі запросять як знаних авторитетів в кулінарної справи так і відомих у краї діячі, журналістів.

На фестивалі буде функціонувати сцена, на якій будуть виступати творчі колективи області, при чому різних напрямків. Як зазначив арт-директор фестивалю Олег Мамченко, головною ідеєю є «намагання створити ефект великого свята, максимальне навантаження творчістю, і не лише кулінарною, а й художньою, музичною, танцювальною, поетичною. Через це на фестиваль запрошуються різноманітні творчі колективи, закарпатські митці, поети, майстри флористики, тощо.

На однин день в Ужгороді з’явиться валюта, альтернативна гривні – «рататуйка». Правда, придбати щось за неї в супер-макетах ви нічого не зможете, а от на території фестивалю вона буде єдиним засобом для купівлі різноманітних кулінарних шедеврів майстрів і аматорів, учасників «Карпатського Рататуя 2009». Для зручності, буде встановлено декілька обмінних пунктів де гості фестивалю зможуть обміняти свої гривні на рататуйкі.

Щодо умов участі у фестивалі, то вони будуть для всіх однакові. Вже за тиждень організатори оприлюднять повний перелік продуктів, які вони будуть надавати учасникам та ряд умов, зокрема і наявність медичної довідки, яка буде обов’язкова для учасників. Як відмітив кулінарний директор фестивалю Іштван Зозулин, «дана довідка, та й ряд інших заходів, необхідні, оскільки масові заходи подібного роду, як і харчування в громадських місцях, мають бути безпечними, а відтак, якщо вже хтось прагне показати свій кулінарний, то зробити медичну довідку, не стане великою перешкодою»

Як ми можемо собі уявити, дійство обіцяє бути масовим і веселим. Саме в цьому контексті сформульоване і гасло фестивалю: «Добре готувати може кожен».

Щодо планів, то PR-директора фестивалю Олександр Тімков розповів журналістам, що дана акція, 19 вересня, буде лише першим кроком. На день міста, планується провести змагання з кулінарного мистецтва «Ужгород open», під егідою «Карпатського Рататуя», де вже будуть запрошені кухарі з Україні та близького зарубіжжя. А наступного року, даний фестиваль також пройде в декілька етапів, і один із них буде відбуватися під час «Сакурафесту».

Усі новини щодо «Карпатського Рататуя 2009» ви зможете дізнатися зайшовши на офіційну сторінку «Сакурафесту» - http://sakurafest.org.ua/, або в закарпатській пресі, оскільки журналісти краю пообіцяли організаторам відслідковувати усі новини пов’язані з цією смачною ініціативою і інформувати про це наших краян.

PRESS-КАРПАТ

Категория: Ужгород | Просмотров: 621 | Добавил: moderator | Теги: кулінарне мистецтво, Карпатський Рататуй, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]