Главная » 2009 » Август » 17 » Афганських жінок відтепер можна морити голодом
15:28
Афганських жінок відтепер можна морити голодом

Правозахисники стверджують, що закон прийнятий владою тільки під вибори. Але факт залишається фактом: жінкам, які відмовляють чоловікам, доведеться голодувати, передає ТСН.

В Афганістані прийнятий новий закон про сім'ю, який дозволяє чоловікам не годувати своїх дружин, якщо вони відмовляють їм в інтимних зв'язках. Документ опублікований в офіційних урядових джерелах.

Законопроект викликав різку критику на Заході.

Правозахисники стверджували, що він порушує права жінок і хоче догодити консервативним кругам шиїтів напередодні президентських виборів. Тоді президент Афганістану Хамід Карзай пообіцяв переглянути законопроект.

Закон торкається устрою сімейного життя в общині шиїта Афганістану. Перша версія законопроекту наказувала жінкам вступати в інтимний зв'язок з чоловіками і фактично узаконювала зґвалтування, оскільки про згоду жінки на вступ до статевих відносин більше не йшлося.

Як відзначають правозахисники, ухвалення закону напередодні намічених на четвер президентських виборів не є простим збігом.

Так, процес перегляду закону був, але багато хто з найреакційніших пунктів в ньому залишився. Але для Карзая важливіша підтримка фундаменталістів на выборах", - відзначає Рейчел Рід, представник організації Human Rights Watch в Кабулі.

Захисники прав жінок також стверджують, що новий закон порушує право на рівність статей, заявлене в конституції країни.

Крім того, згідно з законом, чоловік одержує право не забезпечувати дружину продуктами, якщо вона відмовляє йому в інтимних відносинах. Разом з тим, дружина повинна одержати дозвіл від чоловіка, якщо вона хоче влаштуватися на роботу, а виняткове право опіки за дітьми одержують батьки і дідусі дитини.

PRESS-КАРПАТ

Категория: різне | Просмотров: 535 | Добавил: moderator | Теги: Афганістан, Секс, жінка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]