Главная » 2009 » Август » 14 » Кравчук: Партія регіонів - політичні підстилки
17:18
Кравчук: Партія регіонів - політичні підстилки

Екс-президент України Леонід Кравчук вважає, що основною метою звернення президента Росії Дмитра Мєдвєдєва до президента України Віктора Ющенка було вплинути на результат президентських виборів в Україні, передає ТСН.

Кравчук розповів, як би він відреагував на звернення Мєдвєдєва, якби обіймав пост президента.

"По-перше, я б ініціював негайне скликання Верховної ради. Я все-таки вірю, що, виступаючи з парламентської трибуни, депутати не можуть говорити про Україну як про землю, на якій вони просто живуть. Вони повинні говорити як патріоти!", - сказав Кравчук.

При цьому він розкритикував низку народних обранців за їх реакцію на відповідне звернення. "Деякі депутати з Партії регіонів, з КПУ вже таке городять, що соромно їх слухати! Це політика рабства, а вони, вибачте за різкість, - політичні підстилки", - сказав він.

Кравчук також відзначив, що українська влада повинна відреагувати на цю заяву російського президента зважено і обдумано.

Кравчук вважає, що основною метою звернення президента Мєдвєдєва до президента Ющенка було зробити вплив на результат українського президентського вибору.

"РФ намагається зорієнтувати українську політичну еліту і виборців таким чином: щоб у нас з Росією складалися дружні взаємини, для того, щоб встановлювалися прийнятні ціни на енергоносії, - подумайте, кого ви повинні обрати. Підкреслити саме це, на мій погляд, і було ключовою метою російського президента", - сказав Кравчук.

При цьому він підкреслив, що вибори президента - внутрішня справа України і вирішувати, хто буде головою держави, буде український народ.

"Незрозуміло, на чому ґрунтується рішення Мєдвєдєва брати на себе право радити нам, учити нас, диктувати нам, натякати на те, що в Україні має бути та чи інша влада", - додав він.

Екс-президент впевнений, що звернення Мєдвєдєва не випадкове і є частиною проекту, який Росія реалізує по відношенню до України.

"Це широкий проект, який формувався не сьогодні, а ще в часи Єльцина. Його суть - не випустити Україну ні за які гроші зі сфери російського впливу", - сказав він.

На думку Кравчука, відповідне звернення свідчить, що Росія перейшла до використання агресивно-наступальних дипломатичних і політичних дій по відношенню до України.


PRESS-КАРПАТ

Категория: політика | Просмотров: 563 | Добавил: moderator | Теги: Кравчук, Медвєдев, Партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]