Главная » 2009 » Август » 10 » ХУСТСЬКЕ СЕЛО РОКОСОВО ЗАЙМАЄ ПЕРШЕ МІСЦЕ В РАЙОНІ ЗА КРИМІНОГЕННОЮ СИТУАЦІЄЮ
16:50
ХУСТСЬКЕ СЕЛО РОКОСОВО ЗАЙМАЄ ПЕРШЕ МІСЦЕ В РАЙОНІ ЗА КРИМІНОГЕННОЮ СИТУАЦІЄЮ

Днями у хустському селі Рокосово, яке уже давно кфаліфікується як проблемне, в барі «Рокос» що знаходиться поруч із сільською радою, відбулася бійка, ініціатором якої виступив житель цього ж села Василь Чижмар. Перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, він вирішив з'ясувати стосунки зі своїм колегою Павлом Білецьким, що спокійно сидів за одним зі столиків, не даючи найменшого приводу для сутички.

У барі було людно. На відео, яке є у нашому розпорядженні видно, що В.Чижмар спочатку вітається зі усіма знайомими, після чого підходить до столика, за яким сидить Павло Білецький. У них зав'язалася розмова. Проте так тривало недовго, бо неконтрольований Василь за якусь мить завдав кілька ударів Павлові по голові . Удари були такої сили, що потерпілий ще довго не міг оговтатись. Зрештою, піднявся і культурно сів за свій столик, поводячи себе стримано. Однак, як дізнаємося із відеозапису далі, В.Чижмар на цьому ажніяк не збирався заспокоюватись. Побачивши, що «буденна» бійка переростає у жорстоку розправу, працівники бару миттю викликали власника цього закладу. Той прибув дуже швидко і одразу взявся длипломатично залагоджувати конфлікт між цими відвідувачами. Замість того, щоб пристати на цілком дружню пропозицію з боку власника бару, розлючений Василь Чижмар почав здіймати руки й на нього самого. Крім того, встиг завдати ще кілька серйозних ударів Павлові Білецькому. Оціннючи усю неадекватність ситуації про неї оперативно доповіли в райвідділ міліції.

Із розмови зі слідчим Хустського райвідділу міліції Михайлом Подгорняком, стали відомі й інші деталі тієї неспокійної ночі. Так, після п'яного дебошу, влаштованого В.Чижмаром у барі «Рокос», той ще подався до будинку П.Білецького. Там він почав погрожувати і заляуквати сім'ю потерпілого. Крім того, сів за кермо власного автомобіля у нетверезому стані, на якому намагався втекти від правоохоронців. За словами слідчого, швидкість була такою, що той спокійно міг знайти й інші пригоди на свою тяжку голову. На щастя, його вдалося затримати а машину відправити на штрафмайданчик.

Порушнику у відповідному протоколі інкримінують хуліганство, спротив міліції та керування автомобілем у стані алкогольного спяніння. Наразі проводиться розслідування. Шкода лишень, що жителі Рокосова не надто допомагають слідству. Красномовним випадком, яким поділився з нами слідчий Михайло Подгорняк, є спроба допитати молоду дівчину-свідка. Та де там! У розмову миттю втрутилася її бабуся і всіляко почала відгороджувати внучку від надання будь-якої інформації з цього приводу працівнику міліції. Мовляв, та нічого не бачила і нічого особливого розповісти не може.

Намагання взяти коментар від обласного начальства практично увінчалося невдачею. Один із заступників директора ВАТ «Закарпаттяобленерго» Йосип Сливка у нашому намаганні отримати коментар побачив заробіток, зазначивши прицьому, що в Україні кожен день відбуваються подібні з'ясування стосунків і в цьому, на його думку, немає нічого дивного. Склалося враження, що йому навіть байдуже те, що в інциденті фігурують працівники цієї організації.

Поспілкуватися з приводу цього інциденту із сільським головою Іваном Чоповдею не вдалося. Вдома запевнили, що він купається в потічку десь за селом. Пошуки п. Чоповді виявилися безрезультатними, а постійні намагання зв'язатися з ним через мобільний телефон теж увінчалися невдачею. Мабуть, інформація про приїзд журналістів з рекордною швидкістю поширилася Рокосовом. Можна лише зробити припущення, що сільський голова заховався від представників мас-медіа, уникаючи таким чином спілкування з цього приводу. Можливо, зі сторінок газети він зробить бодай якісь висновки і налаштується на серйозну роботу аби зняти з Рокосова ярлик проблемного села. Адже і загальна картина, і спілкування з представниками правоохоронних органів свідчать про слабку роботу у цьому напрямку. Як приклад – багато крадіжок і бійок, що негативно позначається на іміджі Рокосова.

Іван ТУПИЦЯ

Категория: Закарпаття | Просмотров: 945 | Добавил: foto-uzh | Теги: Рокосово, Чижмарь, кримінал, побиття | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]