Главная » 2009 » Август » 7 » БЮТівці погрожують керівництву Закарпатської облради судом
14:25
БЮТівці погрожують керівництву Закарпатської облради судом

Рішення покинути залу депутати БЮТу прийняли після того, як голова облради М. Кічковський відмовився допустити до прийняття присяги 14 нових депутатів від БЮТ.

Андрій Сербайло прокоментував ситуацію так: «Ми, як законослухняні громадяни, діятимемо законно, на відміну від обласної ради. Рішення ТВК про відкликання 14 депутатів і призначення нових мають законну силу. Тому ми оскаржимо дії ТВК і особисто голови облради М. Кічковського у суді. Як і рішення, прийняті сьогодні, оскільки вони будуть голосуватися незаконно, за участі людей, які не мають права брати бути присутніми на сесії облради».

Як раніше повідомляв ЗІК, фракція БЮТ у Закарпатській обласній раді звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою відреагувати на заяви про втручання у роботу обласної територіальної виборчої комісії.

Закарпатська територіальна виборча комісія 17 червня прийняла рішення про визнання обраними депутатів Закарпатської облради. Цим рішенням замість тих депутатів, що були відкликані і достроково припинили свої повноваження, обраними було визнано 14 кандидатів, включених до виборчого списку БЮТ. За таке рішення проголосували 16 членів ТВК, проти – 1, утримався 1.

Як наголосив Андрій Сербайло, після ухвалення такого рішення, що відбулося на засіданні ТВК відповідно до чинного законодавства, на членів комісії почав здійснюватися тиск.

«Після розгляду цього питання порядку денного ні в кого із членів ТВК ніяких зауважень не було. Знаючи ситуацію у регіоні, передбачаючи, що можуть виникнути проблеми, ми попросили членів комісії, які проголосували «за», поставити на рішення свої підписи, що вони і зробили», – повідомив депутат облради.

Натомість, зауважив Андрій Сербайло, секретар ТВК не змогла наступного дня поставити на цей документ печатку, адже до неї вночі приїхав голова комісії і забрав ключі від сейфу. «Коли я зранку прийшов до голови ТВК і попросив поставити печатку на рішення, він у категоричній формі відмовився це зробити, мотивуючи, що до нього надходять заяви від членів комісії про відкликання підписів», – сказав Сербайло.

PRESS-КАРПАТ

Категория: Закарпаття | Просмотров: 516 | Добавил: moderator | Теги: обласна рада, Закарпаття, Сербайло, бют | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]