Главная » 2009 » Август » 6 » Міністерство освіти закликає студентів боротися з хабарництвом
15:45
Міністерство освіти закликає студентів боротися з хабарництвом
Міністерство освіти і науки України вважає, що студентське самоврядування повинно відповідати за боротьбу із хабарництвом у вищих навчальних закладах. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту вищої освіти Міносвіти Ярослав Болюбаш.

"Як боротися із хабарництвом у вищих навчальних закладах? Ми останніми роками активно розвиваємо студентське самоврядування, ось нехай вони і борються з цим", - сказав він.

Коментуючи інформацію про те, що після зарахування студентів ВНЗ проводять додаткові перевірки знань, за результатами яких студентам, які відмовляються давати хабарі, ставлять незадовільні оцінки і відраховують, Болюбаш відзначив, що в Україні немає нормативних актів, які б обмежували відрахування студентів з ВНЗ, і міністерство освіти не веде такої статистики, а відповідно, не може заявляти, що студентів відраховують не за низький рівень знань, а за відмову давати хабарі.

Проте він підкреслив, що пріоритетом для Міносвіти є забезпечення високого рівня освіти, а те, що в ході навчання відсіваються слабкі студенти, є нормальною практикою.

Джерело: Pro UA

PRESS-КАРПАТ
Категория: освіта | Просмотров: 656 | Добавил: moderator | Теги: студенти, хабарництво, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]