Главная » 2009 » Август » 6 » Кирило не агітував за Януковича
15:23
Кирило не агітував за Януковича

Поїздки лідера Партії регіонів Віктора Януковича з Московським патріархом Кирилом по Україні не були піар-акцією напередодні президентських виборів. Про це заявив на прес-конференції керуючий справами УПЦ Московського патріархату архієпископ Митрофан, передає ТСН.

За словами архієпископа, Віктор Янукович не постійно супроводжував патріарха - він зустрів його в Київському аеропорту і зустрічав його в Донецьку.

Архієпископ Митрофан вважає, що "це є зрозуміло, бо він (Янукович) є людиною також і віруючою, що належить до православної церкви". Він додав, що це не можна сприймати, "що патріарх підтримує ту чи іншу політичну партію", - оскільки "він дав ясно зрозуміти, що політичні партії не можуть сьогодні сподіватися на те, що отримають якусь відкриту підтримку чи будь-яку підтримку своїх політичних проектів".

Також архієпископ зазначив, що патріарх Кирило лише пожартував щодо надання йому українського громадянства.

Він зазначив, що під час зустрічі з духовенством Львівської єпархії на пропозицію частіше бувати в Україні, було "напівжартома сказано, щоб патріарх півроку був в Росії, а півроку в Україні, на що патріарх Кирило також жартуючи відповів, що для цього йому потрібно прийняти українське громадянство".

На уточнююче запитання журналістів, що, мовляв, патріарх Кирило зовсім не сприйняв це як жарт, оскільки зазначив, що українська влада мала б зробити для нього як виняток, можливість набуття подвійного громадянства, архієпископ Митрофан відповів: "Все одно це було як жарт".

За його словами, "патріарх прекрасно розуміє, що ніяких винятків бути не може, оскільки для цього потрібно внести відповідні зміни в законодавство. Патріарх прекрасно це розуміє, як людина досвідчена", - додав архієпископ Митрофан.

PRESS-КАРПАТ

Категория: релігія | Просмотров: 633 | Добавил: moderator | Теги: Кирило, Янукович, УПЦ, агітація | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]