Главная » 2009 » Август » 4 » “На Закарпатті з’явилася нова сила, здатна зрушити зі ржавих рейок поїзд”
09:58
“На Закарпатті з’явилася нова сила, здатна зрушити зі ржавих рейок поїзд”

Вчора на телеканалі “Тиса-1” у програмі “Добрий вечір, Закарпаття” гостем студії був голова Закарпатського обласного осередку ГО “Фронт змін” Роберт Бровді. Темою прямого ефіру стало відкриття в Ужгороді дитячої малої залізниці, яка після дворічної перерви знову запрацювала. Як зазначив Роберт Бровді, активісти організації виступили тільки комутаторами між Львівською залізницею, на балансі якої знаходилася вузькоколійка, і громадськістю міста. Всього за місяць проблему вдалося вирішити: зусиллями волонтерів організації, студентів та городян прибрано територію, працівники Дитячої залізниці відремонтували локомотив, вагони та залізничне полотно, фінансову частину питання взяли на себе спонсори.

Справа набула такого резонансу, що на неї нарешті звернула увагу і влада. Депутати Ужгородської міської ради дали згоду на прийняття вузькоколійки на баланс міста. Допоки триватиме юридична процедура переоформлення, “Фронт змін” взяв на себе зобов’язання підтримувати залізницю та стежити за її функціонуванням.

Урочисте відкриття цьогорічного сезону відбулося в суботу, 1 серпня. Протягом одного дня послугами малої залізниці скористалося більше тисячі дітей та їхніх батьків. Цікава розважальна програма з клоунами, мистецькими майстер-класами, виставами та концертами зробили цей день для малечі по-справжньому незабутнім.

Протягом ефіру до студії активно телефонували городяни та дякували за повернення Ужгороду його родзинки.

У свою чергу лідер Закарпатської обласної організації Ініціативи Арсенія Яценюка Роберт Бровді висловив подяку всім, хто долучився до волонтерського руху, та пообіцяв всіляко сприяти громадськості в гарних починаннях. Наразі триває конкурс “Фронту змін” на кращий в області дитячий майданчик, у планах – підтримка спортивних та мистецьких заходів.

 

Прес-служба Закарпатського обласного осередку ГО “Фронт змін”        

Категория: Ужгород | Просмотров: 507 | Добавил: foto-uzh | Теги: дитяча залізниця, Роберт Бровді, Тиса-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]