Главная » 2010 » Апрель » 6 » Невтішні підсумки: найвищі ціни за марнотратство
11:36
Невтішні підсумки: найвищі ціни за марнотратство
Роберт БровдіВ обласному офісі  Закарпатської обласної організації Політичної Партії «Фронт Змін»  за участі голови організації  Роберта Бровді відбулася  нарада щодо підсумків  регіональної акції  «Проектування змін в ЖКГ Закарпаття». Заступник голови територіального відділення «Школи Влади» Тарас Гайдук ознайомив присутніх з аналізм заходів, проведених міськими та районними осередками «Фронту Змін», передбачених програмою підготовки майбутніх депутатів до роботи в обласні та місцеві ради. Захід було присвячено до Всесвітнього Дня Працівників ЖКГ та Всесвітнього Дня Водних Ресурсів.

    У комплексі заходів якісної підготовки кандидатів у депутати в рамках проекту  «Школа Влади» практично в кожному  районному та міському осередку представники обласного офісу взяли участь у жвавих дискусіях щодо реформування, а точніше, реанімування системи житлово-комунального господарства Закарпаття. За «круглим столом» піднімалась велика кількість питань, висвітлених в розроблених проектах за тематикою ЖКГ Окремо були виділені найбільш болючі проблеми, характерні для нашого краю і кожного району зокрема.

    Найболючішою  проблемою активісти виділили водопостачання, оскільки втарати води ЖКГ становлять більше третини кількості, яку ця галузь споживає на Закарпатті. 8 млн кубометрів дорогоцінной питної води не доходить до споживачів. На жаль, водопровідна система настільки зношена та застаріла, що вже давно потребує капітального ремонту, але практично не зроблено нічого  для покращення ситуації. І це при тому, що ціна на воду в Закарпатській області одна з найвищих в Україні.

    Другою  значною проблемою на даному етапі  звичайно є робота ЖРЕРів, адже вони не тільки не виконують своєї функції, а й намагаються підвищити  тарифи. При тому, що ні спектр, ні якість послуг аж ніяк не змінюється. До прикладу, в місті Ужгороді на круглому столі було підняте дуже цікаве питання, щодо підняття тарифу за квартплату. Активісти підрахували, що з 18 функцій, які мають виконувати ЖРЕРи, вони виконують максимум  3-4, а підняття квартплати здійснили аж на 50%. З цього приводу активісти Берегівського району продемонстрували успішні дії 25 ОСББ і їх повну відмову від послуг ЖРЕРів.

    Третьою проблемою було визначено сміття. Нна Закарпатті немає жодного заводу по вторинній переробці відходів. Це при тому, що область межує з Європою, де практика роздільних контейнерів та вторинної переробки успішно працює вже давно. Крім цього, запущені стихійні сміттєзвалища погіршують екологічну ситуацію, не кажучи вже про охайність населених пунктів.

    Підводячи підсумки Тарас Гайдук заначив, що через  «Школу Влади», «Фронт Змін» готує  кардинально нових, всебічно обізнаних  в проблемах краю майбутніх обранців. Ця управлінська еліта не буде гаяти  дорогий час на моніторинг проблем  краю, а потім ще довший період знаходити шляхи їх вирішення. Наші кандидати в депутати – вже готові до активних та правильних дій люди.

    На  сьогодні зроблено один з одинадцяти запланових кроків по головним  напрямкам  життєдіяльності краян. Проектний  підхід допомагає не лише вивчати проблеми та констатувати факти, а й вимагає точних управлінських пропозицій та рішень. Зважаючи на те, що серед кандидатів в депутати - люди різних професій,  дана акція допомогла і лікарям, і вчителям, і бізнесменам з числа кандидатів в депутати набути грунтовних знань з проблем ЖКГ як на рівні області, так і на рівні окремих районів і міст. Знання реалій дає нам можливість вже від сьогодні забезпечити суспільний контроль над діями влади в галузі житлово-комунального господарства Закарпаття.
Категория: Україна | Просмотров: 513 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, Закарпаття, Школа влади | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]