Главная » 2009 » Октябрь » 2 » Регіональні журналісти скаржаться на засилля замовних матеріалів у місцевій пресі
16:27
Регіональні журналісти скаржаться на засилля замовних матеріалів у місцевій пресі

Через появу великої кількості замовних матеріалів у регіональних газетах зарплати місцевих журналістів упали у 2-3 рази. Про це під час прес-конференції повідомили координатор громадського руху "Журналісти проти депутатів" Вадим Мурований, кореспондент тернопільської газети "Експрес" Інна Сирник, журналіст хмельницького видання "Подільські вісті" Ольга Смолинська, редактор телекомпанії "Рівне 1" Олег Поліщук, редактор газети "Світ молоді" Галина Брухаль, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Замість журналістських матеріалів власники газет на шпальтах розміщують замовні, написані в штабах статті", - зазначив В.Мурований. Він розповів, що напередодні виборів в основному західні ЗМІ стали "полем битви" штабів різних політсил.

"Порівняно з попередніми виборчими кампаніями кількість "чорного піару" виросла втричі. Практично, весь він іде з Києва. Пишуть його не журналісти, а політтехнологи та спічрайтери. Унаслідок цього в регіонах у нас потерпають журналісти", - говорить координатор громадського руху.

Причому у ЗМІ Західної України зазвичай розміщуються негативні матеріали про кандидатів у президенти Арсенія Яценюка та Віктора Януковича, відзначає В.Мурований. За його словами, за останній місяць було проплачено і видано 320 матеріалів про А.Яценюка, і 130 - про В.Януковича. Про Юлію Тимошенко таких статей нарахувалося лише 7.

Координатор руху "Журналісти проти депутатів" зауважив, що ці матеріали є платними розміщеннями невідомими чи незареєстрованими юридичними особами інформації негативного характеру, яка до жанру журналістського розслідування не має жодного відношення.

В.Мурований закликав журналістів продемонструвати, що на їх місцях працюють перш за все вони, а не політтехнологи.
 
Категория: преса | Просмотров: 632 | Добавил: onok | Теги: скарги, засилля, замовні матеріали, регіональні журналісти | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]