Главная » 2009 » Декабрь » 25 » Зірки Discovery складуть український мотоцикл
09:48
Зірки Discovery складуть український мотоцикл
Радион РабиновичОлександр Суханов і Шон Карр побували на «кухні» суперпопулярного телешоу «Американський чопер» і залишили своє замовлення
Коли декілька років тому на каналі «Дискавері» з’явилася перша передача «Американський чопер», важко було спрогнозувати, що вона матиме такий шалений усіх.  Несамовита сімейка Тотулів просто перед камерою у своїй же майстерні вигадує і виготовляє ексклюзивні байки. Сьогодні мотоцикли в Тотулів замовляють всесвітньовідомі зірки, а шоу стало одним із найпопулярніших у світі.
Нещодавно ужгородець Олександр Суханов, президент байкерського клубу «Падонкі», побував у США, де на власні очі зміг побачити, як легендарна сім’я створює унікальних двоколісних монстрів. Олександр охоче поділився враженнями із.
– Найперше, поясніть нашим читачам, що таке «чопер»?
– Мотоцикли залежно від характеристик поділяються на декілька видів. Чопер – це байк, в якому вилка, на якій прилаштоване переднє колесо, сильно виступає вперед, крім того, заднє колесо ширше за переднє. Компанія «Orange County Choppers», власниками якої є  родина Тотулів, випускає тільки чопери, тому передача й дістала таку назву.

– Як ви змогли потрапити «на кухню» найвідоміших світових кастомайзерів?

– З родиною Тотулів мене познайомив Шон Карр, а його – одна з голлівудських зірок. Шон зняв кліп із Тотулами. Презентував – прямо в них у центрі. По ходу в нього виникла цікава ідея, якою  поділився зі мною. Хочемо, аби наступного року учасники програми «Американський чопер» приїхали на наш байкерський зліт. Адже Пол Тотул має власний рок-гурт – «Orange County». І, якщо вдасться реалізувати все, що ми задумали, вони привезуть на Закарпаття виготовлений на наше замовлення байк.

– Що то за мотоцикл має бу­ти?

– Хочемо, аби він уособлював Україну. Тому на ньому має бути національна символіка й атрибути нашого байкерського клубу. Взагалі, це буде перший мотоцикл, який Тотули зроблять для Східної Європи. Наразі в Україні такого байка немає ніхто. Плануємо його продати, а гроші роздати дитбудинкам. Думаю, в нас знайдеться людина, яка захоче купити ексклюзивний мотоцикл, виготовлений легендарними Тотулами. Попередньо ми домовилися про зустріч, тепер мають приїхати їх менеджери – обговорити всі нюанси оборудки. Тож, коли все з ними узгодимо, Тотули сконструюють для нас чопер і привезуть його сюди, а канал «Дискавері» буде все це знімати.

– Розкажіть про враження від самої поїздки?

– Компанія  «Orange County Choppers» (ОСС) дислокується в невеликому містечку, що за 80 миль від Нью-Йорка. Природа там дуже схожа на закарпатську: мальовничі гори й ліси. Ми були вже в новій будівлі, тій, що її останнім часом показує канал «Дискавері». Сама компанія дуже велика: чималий павільйон, декілька конвеєрів, оскільки майже всі деталі для чоперів вони виготовляють самостійно, «чужі» тільки двигуни. Крім відділу, який власне складає байки, є ще потужний маркетинговий підрозділ. Він просуває марку, продає футболки, джинси, брелоки із символікою компанії. ОСС – це ціла індустрія!

Загалом було дуже цікаво. Ми мали можливість побачити нові чопери, які ще навіть не з’являлися в телешоу. Наприклад, саме тоді складали байк для інвалідів на візках, а також мотоцикл для фірми «Сіменс», який працює на електробатареях. Коли повернувся в Ужгород, всі, звичайно, розпитували про поїздку. Пол підписав мені альбом із фотографіями своїх мотоциклів і табличку, яку я повісив у своєму барі «Ред Бул».

– А яка родина Тотулів у реальному житті?

– Батько – справжня зірка, лідер. Коли приходить в майстерню, хлопці, які там працюють, ходять на­вшпиньки. Ганяє їх так само, як і в телешоу, тож на роботі зовсім не демократичний. – Сміється. –  Звільнив двох своїх синів, тому трудиться сам. Незважаючи на те, що його відкрив канал «Дискавері», без згоди Пола Тотула нічого не можна вирішити. Хоч за участь тільки в одній передачі отримує солідні гроші. Зате його сини і працівники компанії досить прості у спілкуванні.

– Як до них ставляться тамтешні мешканці?

– Тотули там справжні зірки. До них підходять на вулиці, просять автографи, сфотографуватися разом. Крім того, нещодавно в США випустили комікс, де Пол Тотул зображений у ролі супергероя. Він опинився поруч із людиною-павуком і бетменом. Тобто його зарахували до рангу американських суперменів.

– Скільки коштує найдешевший чопер від Тотулів?

– 45 тисяч доларів. Утім, якщо оцінювати технічні характеристики, то мотоцикл реально стільки не коштує. Але для байкерів мати чопер самих Тотулів, – це вінець щастя. До речі, просту базову модель складають приблизно 6 тижнів.

– Чи є в цієї родини конкуренти?

– У США багато людей у сфері кастомайзингу. У Флориді були в одного італійця, який створює дуже гарні байки. Сказав би навіть, що він робить їх не гірше за Тотулів. Крім того, його машини значно дешевші: ціна стартує з 25 тисяч доларів. Але такі люди для Тотулів не конкуренція... Адже «Orange County Choppers» – все­світньовідомий бренд.

– В Україні є такі умільці?

– Є, але вони мало кому відомі. Я знайомий з киянами, які складають триколісні мотоцикли – траки. До речі, у них це теж сімейний бізнес. Їхні машини купують  українські зірки.

– Як ставитеся до чоперів?

– Я сам їжджу на мотоциклі з елементами чопера – круїзері. Мені його привезли зі Швейцарії десь 5 років тому. Але на справжньому чопері не дуже зручно долати великі відстані. Він трохи важкий у керуванні, тому на наших дорогах швидко стомлюєшся.

– Якщо не помиляюся, Пол Тотул теж створив свій байкерський клуб. Чи є якась різниця між нашими й американськими байкерами?

– Так. Узагалі в США байкерський рух значно відрізняється від нашого. Там, наприклад, угрупування навіть контролюють територію. Є три клуби, між якими по­ділені сфери впливу. Вони дають дозвіл іншим клубам існувати. Зокрема – носити власні емблеми, символіку, кольори. Пригадую, з нами стався кумедний випадок. Коли сиділи в барі, до нас підійшли хлопці, які контролюють Флориду. Сказали, що, аби ходити в своїх кольорах на їх території, ми мали попередити президента клубу про приїзд. По суті, у США байкерські клуби – це нерідко напівкримінальні угрупування. А в нас – хобі, спосіб для кожного по-своєму «відірватися».

– Узимку на байку не поїздиш. Як почуваєтеся в цей період?

– Та нічого, час від часу виходжу в гараж глянути на мотоцикл. Заводжу його і слухаю двигун...
Категория: Закарпаття | Просмотров: 751 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, Радион Рабинович, Олександр Суханов, Шон кар, «Дискавері» | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]