Главная » 2009 » Октябрь » 20 » Закарпаття: Проти керівництва закарпатського золоторудника порушено кримінальну справу
11:09
Закарпаття: Проти керівництва закарпатського золоторудника порушено кримінальну справу
рудникБерегівська міжрайонна прокуратура  порушила кримінальну  справу проти службових осіб ТОВ «Закарпатполіметали» за ознаками злочинів (ст. 382 ч.1 КК України, умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню).
Про це повідомив  розпорядник майна ТОВ «Закарпатполіметали», арбітражний керуючий Володимир Гуртовий. За його словами, ще 10 липня суддя Господарського суду Закарпатської області у справі про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали» виніс ухвалу, зобов’язати керівництво рудника надати на розгляд кредиторів та розпоряднику майна інформацію про фінансово-господарський стан підприємства, ліценції та дозволи, земельні ділянки, які є у його користуванні тощо, проте відповіді досі не надійшло. Директор підприємства Василь Василинець не з’явився на жодні із 8 проведених зборів кредиторів.
Відтак прокуратурою було порушено кримінальну справу.  
Кредитори підприємства переконані у спробі рейдерського захоплення рудника. Працівникам вже третій рік не виплачують зарплату та не віддають трудові книжки для влаштування на іншу роботу. Борг із зарплати становить понад 2,5 млн грн. Загальний борг ТОВ "Закарпатполіметали" перед кредиторами — близько 29 млн грн.
«Вже здійснено незаконні махінації із землею золоторудника: Мужієвська сільрада з порушенням чинного законодавства та порядку надання земельних ділянок передала в оренду новоствореному ТОВ "Береговополіметали", яке своєю чергою передало невідомому нам ТОВ "Сауляк" цю ж земельну ділянку у суборенду. При чому на цій землі розташовані споруди хвостосховища ТОВ "Закарпатполіметали" та знаходиться збагачена рудна сировина, вартість якої становить близько 25 млн грн. Протест природоохоронної прокуратури з цього приводу сільська рада відхилила та таки уклала незаконний договір оренди", – каже голова Комітету кредиторів у справі про банкрутство підприємства Дмитро Зайцев.
Арбітражний керуючий Володимир Гуртовий підготував з цього приводу звернення до Президента України та закарпатської влади з проханням не допустити рейдерське захоплення унікального підприємства.

zakarpatpost.net
Категория: кримінал | Просмотров: 697 | Добавил: foto-uzh | Теги: золото, рудник, кримінал, Берегово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]