Главная » 2009 » Октябрь » 26 » Закарпаття: Грабіжник спокусився на шість гривень
11:25
Закарпаття: Грабіжник спокусився на шість гривень
грошіСтарші люди нерідко  відкладають невеличкі суми з пенсії на «чорний день». Можливо, саме цим пояснюються посилений інтерес до цієї категорії громадян з боку різних зловмисників. Адже дуже часто пенсіонери стають жертвами шахраїв і зухвалих нападників. Скоріш за все, сподівався заволодіти такими заощадженнями і грабіжник, який нещодавно в обідню пору проник в оселю 81-річної жительки райцентру Виноградів Закарпатської області пані Ганни. Жінка, зробивши деякі покупки у центрі міста, саме повернулася додому, коли в коридорі власного помешкання наштовхнулася на непрошеного гостя.
 
На голові невідомця була маска з прорізами для очей та рота, у руках він  тримав ніж. Не давши  господині отямитись, зухвалець  почав вимагати у неї гроші, погрожуючи при цьому серйозними проблемами. Старенька відразу зрозуміла: візитер напідпитку, а від п'яного можна чекати що завгодно.  Тому вона заходилася просити, аби молодик не чіпав її, і погодилася віддати усі гроші, які тільки мала. Але в бабусі було всього кілька гривень. Запевняла, що  сама перебивається на мізерну пенсію, ледь зводячи кінці з кінцями. Діставши зі сховку  шість гривень, жінка простягнула їх зловмиснику. Той  недовірливо перепитав ще раз,  чи немає більше грошей  або чогось цінного. Але так нічого й не знайшовши, подався геть. Правда,  попередив свою жертву не «суватися» в міліцію.

Коли зловмисник покинув помешкання, бабуся знесилено присіла на стілець.  Час, протягом якого грабіжник «газдував» в її хаті, видався жінці вічністю.  Оговтавшись, бабуся  подалася у чергову частину Виноградівського райвідділу міліції. Зі сльозами на очах  розповідала правоохоронцям про свій трафунок. Описати зовнішність чи впізнати нападника потерпіла не могла,  бо той на голові мав маску. Але  зауважила: молодик говорив місцевим діалектом.  

На пошуки зловмисника  сформували спеціальну  групу, в котру ввійшли начальник карного розшуку Ярослав Терек, його підлеглий Іван Вереш, слідчий Андрій Цьонка, дільничний інспектор Володимир Сідей. Очолив оперативників перший заступник начальника райвідділу Янош Дорчинець.

Найперше, працівники міліції вирішили провести подворові обходи на  вулиці, де знаходився будинок  Ганни. Інтуїція підказувала правоохоронцям:   грабіжник  міг десь затаїтися поряд. Згодом ця версія підтвердилася. Під час відпрацювання в одному із сусідніх будинків оперативники звернули увагу на  27-річного Артура, котрий перебував у  гостях у своєї бабусі. Молодик був напідпитку. Побачивши правоохоронців, він  знітився і помітно  занервував. Спочатку Артур  категорично заперечував свою причетність до розбійного нападу на Ганну. Мовляв:  ні сном, ні духом не відаю, про що ви говорите, я просто тут гостюю. Та врешті-решт зізнався. До того ж, під час огляду помешкання його родички,   працівники міліції вилучили маску та інші речові докази, котрі красномовно свідчили про пряму причетність молодика до скоєння  тяжкого злочину.

Ідея про візит  до самотньої бабці прийшла в голову Артура спонтанно. Добряче хильнувши  спиртного, молодик виготовив маску, щоб його не впізнали, і  подався на "діло". У  будинок старенької проник без проблем. Господині вдома не було. Чекаючи на свою жертву, сховався в сусідній кімнаті. Що  було далі, читач вже знає...

Наразі підозрюваний у розбійному нападі знаходиться під арештом. За цим фактом порушено кримінальну справу. Остаточне слово в цій історії повинна сказати Феміда.
Іван ЛАДЖУН,
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
Категория: Закарпаття | Просмотров: 521 | Добавил: foto-uzh | Теги: габіжники, спокуса, гроші | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]