Главная » 2009 » Ноябрь » 11 » У Закарпатському «Фронті змін» презентували передвиборчу програму А.Яценюка
11:12
У Закарпатському «Фронті змін» презентували передвиборчу програму А.Яценюка
Роберт БровдіПолітична платформа Арсенія Яценюка дає ґрунтовну і реальну відповідь на головне і принципове питання: «Як врятувати країну?». Що саме для цього зробити пояснили сьогодні журналістам активісти Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Фронт змін». Прес-конференція відбулася за участі голів Закарпатського обласного осередку Роберта Бровді, Ужгородського районного осередку Віктора Лущака та  Ужгородського міського осередку Андрія Баганича.

     Передвиборча  програма кандидата в Президенти України Арсенія Яценюка має назву «Новий курс». Це новий курс модернізації і розвитку. За словами Роберта Бровді, принципова відмінність «Нового курсу» від програм кандидатів інших політичних сил полягає в тому, що вона розповідає людям не те, що вони хочуть почути, а те, що необхідно зробити для виведення України з глухого кута, в якому вона опинилася.

     «Ми отримали великий шанс – незалежність. Але за ці 18 років Україна не здійснила економічного прориву, не змогла реалізувати свого потужного  ресурсного наукового і господарського потенціалу, не використала вигідного територіального розташування. На крайовому рівні картина також сумна – розвалюються заводи, занепало садівництво, скотарство, виноградарство, деревообробна галузь. Хоча край завжди вважався перспективним. Україна потребує кардинально нового курсу – курсу модернізації. Це і є національна ідея, яка повинна об»єднати країну», - наголосив Роберт Бровді.

     Йдучи на вибори, команда А.Яценюка ставить чотири цілі:

       1. Нова індустріалізація. Мається на увазі сучасна промислова революція. За десять років необхідно створити нову господарську основу нашої країни. Безумовний пріоритет – будівництво заводів, енергетичних комплексів, інфраструктури: доріг, магістралей, портів та аеропортів. «У нас є майбутнє лише як у країни з високорозвиненою індустрією», - зазначено у передвиборчому документі.

       2. Потрібен прискорений розвиток  українського сільського господарства. У село необхідно повернути  промисловий спосіб організації  виробництва. Великотоварне сільське господарство, організоване в систему повного циклу від лану й ферми до кінцевого споживача – як вітчизняного, так і закордонного. Наша країна повинна стати світовим гравцем на ринку продовольства.

       3. Найважливіша мета держави –  забезпечити відтворення і зростання  здорового і високоосвіченого  населення своєї країни. Якщо  держава цього не забезпечує, то громадяни просто не бачать  сенсу в її існуванні. Адже  питання здоров’я, освіченості й культури нації – не місце для отримання прибутків. Бюджетну медицину і бюджетну освіту потрібно спроектувати наново. Вони будуть більш конкурентоздатними порівняно з приватними послугами у цій сфері.

       4. У сучасному світі реальний  суверенітет мають лише країни, здатні захистити себе й свою  територіальну цілісність. Жодні  союзи не гарантують нам безпеку  без боєздатної сучасної армії.  Її необхідно заново спроектувати  і побудувати.

     Досягнення  цих цілей вимагає безумовного  знищення корупції.

     Фінансування  програми модернізації здійснюватиметься з 3-х джерел: стратегічних, цільових, кредитних програм і проектів рефінансування фінансових структур. А проектний підхід для реалізації цієї ідеї дозволить подолати головну проблему української влади – прихованість механізму прийняття рішень та їх реалізації, а також колективна безвідповідальність за наслідки роботи.

     Головний  внутрішньополітичні пріоритет  програми «Новий курс» - новий тип  держави, вільної від владарювання капіталу над нею і реалізація головного права кожного громадянина  – бути Людиною. 

     Для побудови такої держави «Новий курс»  ставить ряд першочергових задач: зміна політичної системи, виборчий процес за відкритими списками, знищення корупції, забезпечення права громадян змінювати Конституцію шляхом проведення загальнонаціонального референдуму, забезпечення розвитку національної української  культури.

     «Україні й українцям дуже важливо позбутися комплексу меншовартості. У нас велике минуле в загальноєвропейській історії, і я вірю – ми сформуємо наше велике майбутнє», - підсумував виступ Роберт Бровді.

     Виступаючи  на підтримку програми свого лідера, голова Ужгородського міського осередку «Фронт змін» Андрій Баганич наголосив, що в «Новому курсі» йому найбільше імпонує те, що держава виноситься на перше місце: «Це держава, яка захищає свого громадянина. Адже на сьогодні існує країна під назвою Україна, але в ній немає держави, яка б повноцінно виконувала свої прямі функції».
Прес-служба Закарпатського обласного осередку громадської організації «Фронт змін»
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 541 | Добавил: foto-uzh | Теги: Фрон змін, Роберт Бровді, «Новий курс», програма, Закарпатський | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Kolja   (13.12.2009 09:42) [Материал]
Яцик еврей!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]