Главная » 2009 » Ноябрь » 5 » «Треба повернути державну політику вакцинації»
10:58
«Треба повернути державну політику вакцинації»
Арсеній Яценюк«Під час епідемії медики стали заручниками хронічного недофінансування державою медичної галузі», - вважає народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, кандидат в президенти України Арсеній Яценюк. Проблема не стільки в епідемії, скільки в ставленні влади до медичної галузі. Це проблема загального стану сьогоднішньої медицини і України в цілому, якій потрібні не реформи, а якісні зміни. Таку думку він висловив 4 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

Українська санітарно-епідеміологічна служба не може ефективно виконувати свої функції, тому що за 18 років нічого не отримала від держави. «Ветеринарна служба краще обладнана, ніж санітарно-епідеміологічна. Виходить, що ми більше дбаємо про тварин, ніж про людей», - зауважив  Арсеній Яценюк. На його думку, перше базове завдання в галузі медицини і в тому числі для боротьби з епідеміями – це достатнє фінансування санітарно-епідеміологічної служби.

Друга велика проблема, вважає Арсеній Яценюк, полягає в тому, що з використанням політичних технологій в Україні було підірвано довіру людей до вакцинації. На думку політика, набагато ефективніше і дешевше провести вакцинацію, аніж потім намагатися вгамувати епідемію. Тому держава повинна відновити політику у сфері вакцинації, чітко задекларувати, що це необхідно для того, щоб врятувати життя тисяч людей.

Третя проблема, яка потребує вирішення, – недостатнє забезпечення медичними препаратами, без яких лікар не може подолати хворобу. На думку Арсенія Яценюка, частину коштів, виділених на боротьбу з епідемією, потрібно віддати на місця, де краще знають, що саме необхідно в поточній ситуації. Але за нинішньої корумпованості медичної галузі ці кошти навряд чи дійдуть до регіональних лікарень, вважає він, а обіцяний урядом мільярд на медицину – це просто піар-акція. «Всі знають, що тендери на постачання медикаментів та медичного обладнання завжди виграють певні сім’ї і певні фірми, пов’язані з державними чиновниками», - зазначає політик.

«Або ми припиняємо робити політичні шоу на людських життях і серйозно займаємося медициною як галуззю, або ми так і будемо намагатися гасити пожежі від однієї епідемії до іншої», - підкреслив політик.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 551 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, вакцинація, політика, Повернення, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Дейжу   (05.11.2009 11:06) [Материал]
А іншого фото Яценюка у вас нема? А то він на цьому так ту ручку держить, шо новій скандал на почве нетрадиционніх с.. отношений может разгорется.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]