Главная » 2009 » Октябрь » 14 » ЩЕ ДВОЄ ДІТЕЙ ЗНАЙШЛИ СІМ’Ю
18:57
ЩЕ ДВОЄ ДІТЕЙ ЗНАЙШЛИ СІМ’Ю
Сьогодні голова облдержадміністрації Олег Гаваші взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу в селі Невицьке Ужгородського району. Все більше закарпатців долучаються до благородної справи – створення будинків сімейного типу та прийомних сімей.
 
 Вчителі Світлана та Василь Поповичі довго зважувалися на такий крок. Врешті, вирішили зігріти родинним теплом двох обездолених діток – 14-ти річну Еріку та 12-річного Йосипа, які є братом та сестрою. Новий будинок, в який вселилася родина, їм допомагали зводити благодійники – фонд «Дім милосердя» та норвежська благодійна організація Кей-Пі-Кей Україна. У двоповерховому будинку створені всі зручності для нової родини.
– Є багато дітей, які не мають власної сім’ї, тому ми з дружиною й вирішили створити дитячий будинок сімейного типу, – розповідає Василь Попович. – Ми дуже щасливі, що маємо змогу опікуватися Ерікою та Йосипом. Незабаром наша сім’я поповниться їх сестричкою – десятирічною Нікою.
З нагоди новосілля привітати родину прийшло чимало поважних гостей – голова облдержадміністрації Олег Гаваші, заступник голови Ужгородської райдержадміністрації Анатолій Салай, голова фонду Кей-Пі-Кей Україна Івар Лістер.
Керівник краю побажав сім’ї Поповичів родинного затишку, здоров’я, радості, щастя, щоб новостворену велику родину оминали негаразди.
– Символічно, що така важлива подія припала на велике християнське свято – Покрову Пречистої Богородиці, яка, як відомо, є охоронницею сім'ї, – каже Олег Гаваші. – Із сьогоднішнім святом пов'язана ще одна знакова подія – ми відкриваємо ювілейний – тридцятий дитячий будинок сімейного типу. Це не просто цифра. Це 235 дитячих життів, яких волею долі було позбавлено батьківського піклування, знову пізнали щастя зростати у сім'ї.
Керівник краю відзначив, що в останні роки Закарпаття – серед лідерів у державі щодо створення дитячих будинків сімейного типу. Окрім 30 подібних будинків, в області створено і 40 прийомних сімей. На сьогодні  різними формами сімейного виховання охоплено майже 80 відсотків сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цьогоріч до дитячих будинків сімейного типу вже влаштовано 39 дітей, створено 2 таких заклади  та 10 прийомних сімей.
Представники норвежського фонду висловили сподівання, що питання опіки над обездоленими дітьми буде і в майбутньому актуальним в українському суспільстві.
–  Світлана і Василь показали приклад справжньої любові до дітей, який заслуговує на велику повагу. Ми гордимося тим, що у вашому краї є такі люди, – відзначив Івар Лістера. –  Я радий, що ми тісно співпрацюємо з владою Закарпаття. Результатом цього і є відкриття в області нових соціальних закладів.
З нагоди відкриття дитячого будинку сімейного типу голова ОДА подарував сім’ї комплект меблів для кухні та побутову техніку – холодильник, духовку, панель для приготування їжі.
 

 

 

Категория: Закарпаття | Просмотров: 560 | Добавил: onok | Теги: Невицьке, відкриття, Закарпаття, будинок сімейного типу, Ужгородщина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]