Главная » 2009 » Октябрь » 9 » Прокуратура проводить обшуки у банку "Надра"
17:10
Прокуратура проводить обшуки у банку "Надра"

У приміщеннях ВАТ КБ "Надра" наразі проводяться обшуки. Про це повідомив Генеральний прокурор України Олександр Медведько сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.  Правоохоронці діють у рамках розслідування трьох кримінальних справ про привласнення і розкрадання коштів у особливо великих розмірах, зазначив О.Медведько.

Він нагадав, що дві справи - за фактами привласнення кредитних коштів службовими особами двох приватних фірм відповідно у сумі 173 млн гривень та у сумі 211 млн гривень - було порушено ще у серпні 2009 року.

"У ході їх розслідування порушено третю кримінальну справу - за статею 191 ч. 5 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим положенням у особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб) уже стосовно працівників банку, у тому числі колишнього голови правління Ігоря Гіленка", - пояснив керівник ГПУ.

За його словами, І.Гіленко є громадянином Росії. Наразі винесено постанову про притягнення його до кримінальної відповідальності як обвинуваченого, а також направлено до суду подання про примусове доправлення Гіленка до судового приміщення для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Усі три кримінальні справи розслідує прокуратура м.Києва.
 
Категория: Україна | Просмотров: 541 | Добавил: onok | Теги: обшук, Прокуратура, банк Надра | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]