Главная » 2009 » Октябрь » 26 » Почалося!
15:15
Почалося!

19 жовтня 2009 року, офіційно стартувала Президентська кампанія, але неофіційно, вона розпочалася набагато раніше.

 

З огляду на ті процеси, що відбуваються на політичній арені України,  можна стверджувати, що це будуть найбрудніші і не демократичні вибори. Що ж дає підстави робити такий похмурий прогноз? По-перше, поправки внесені в Закон України  «Про вибори Президента України» носять не демократичний характер і закладають основу для фальсифікацій. Ось декілька прикладів поправок, які не мають нічого спільного з виборчою демократією: створена можливість ухвалювати рішення виборчими комісіями без необхідного кворуму, без жодних пояснень вилучати з виборчих дільниць спостерігачів та  представників преси простим рішенням виборчої комісії,  на практиці це означатиме, що надзвичайно важливий суспільний контроль за голосуванням та підрахунком голосів, який у багатьох випадках в Україні був найголовнішим чинником чесних виборів, буде втрачено, причому легально; в день виборів узаконено норму змінювати списки виборців, та інші. До нинішнього дня не відомо, по якому Закону будемо обирати Президента України.

 

По-друге, найстрашніше, що нас з вами вкотре  нагодують пустопорожніми слоганами, спрямованими лише на обдурювання виборців і на завоювання голосів . Чи дочекаємося від кандидатів практичних і обґрунтованих стратегій розвитку держави, а не змагань популістських гасел?  

 

По-третє, чорні PR-технології, які тривалий час застосовуються в Україні, перетнули останню межу цинізму. Мова йде про останній скандал, пов'язаний з сексуальною наругою над дітьми. В будь-якій цивілізованій державі винуватість, чи невинуватість особи, встановлює суд і тільки суд. В даному випадку  на всю країну розголошена таємниця слідства, чомусь саме напередодні виборів Президента, хоча слідство уже ведеться близько семи місяців. Подібні PR- технології можуть завдати великої шкоди для іміджу України. 

      Далі буде…
  
      Андрій БУДКЕВИЧ, політичний експерт PRESS-КАРПАТ
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 543 | Добавил: onok | Теги: президентська кампанія, імідж, Україна, PR-технології, Вибори 2010 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]