Главная » 2010 » Январь » 29 » Обама обіцяє вивести американські війська з Іраку
12:22
Обама обіцяє вивести американські війська з Іраку

Президент США Барак Обама виступив зі щорічним посланням щодо ситуації в країні. Зокрема Обама ще раз підтвердив, що американські війська залишать Ірак до кінця серпня.

Обама наголосив, що американці й надалі допомагатимуть іракському народові на його шляху до миру та стабільності.Президент Обама попередив, що в Афганістані очолювану Сполученими Штатами міжнародну коаліцію очікують немало труднощів, але він переконаний в успіхові кампанії, яку там проводять військові з різних країн світу.

Іран та Північна Корея, за словами американського президента, можуть опинитися у ще більшій міжнародній ізоляції, якщо влада цих країн і надалі ігноруватиме вимоги та пропозиції світового співтовариства щодо їхніх ядерних програм.

Як інформує Радіо "Свобода", у переважній частині доповіді йшлося про економічні проблеми. Президент США Барак Обама запевнив народ, що він дотримає обіцянки змінити на краще економічну ситуацію.

"Перед нами великі і важкі проблеми", – сказав президент, і додав: "Попри всі труднощі, наша держава сильна. Ми не звикли здаватися, ми не відступаємо, ми не дозволяємо страхові або міжпартійним суперечкам зламати наш дух".

Президент закликав демократів і республіканців працювати разом, щоб подолати, як він висловився, "дефіцит довір’я" до дій уряду.

Обама виклав програму скорочення податків для середнього класу і малих бізнесів, капіталовкладень у розбудову інфраструктури, закликав до створення нових атомних електростанцій і пообіцяв заморозити урядові витрати на 3 роки.

Обама висловився на захист запропонованої ним реформи системи охорони здоров’я та за обмеження діяльності лобістів.

Категория: світ | Просмотров: 583 | Добавил: foto-uzh | Теги: виведення, обама, війська, Ірак, Світ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]