Главная » 2009 » Декабрь » 28 » Незаконно зрубані ялинки вилучаються з реалізації
10:24
Незаконно зрубані ялинки вилучаються з реалізації

елкиПрактичні результати перевірок під умовною назвою «Ялинка» вже підтверджують необхідність проведення в області правоохоронцями краю оперативно-профілактичних заходів щодо недопущення та припинення фактів порушень, пов’язаних із заготівлею та продажем новорічних ялинок.Причетні до незаконних рубок та торгівлі ялинками притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ст. 159 «Порушення правил торгівлі на ринках».

Міліція та інші контролюючі відомства завчасно розробили правила і умови заготівлі, перевезення та реалізації хвойних дерев, які дають можливість постачати на споживчий ринок новорічні ялинки на законних підставах. Зокрема, лісокористувачам області відпуск заготовлених ялинок дозволяється тільки при наявності на їх зрубі (кронах дерев) товарного клейма. А єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана конкретним лісогосподарським підприємством.

Окрім цього, як свідчить практика попередніх років, ближче до святкування Нового року серед ялинок і смерічок, що реалізуються на ринках чи вокзалах, часто правоохоронці спільно з представниками екологічних служб виявляють і деревця білої ялиці, яких заборонено зрубувати.

Тож не варто заради кількох днів, які ялинка прикрасить вашу оселю, залишити ліс без унікальних хвойних порід.

Мукачівський МВ ГУМВС України в Закарпатській області
Категория: кримінал | Просмотров: 571 | Добавил: foto-uzh | Теги: ялинки, Закарпаття, незаконна вирубка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]