Главная » 2009 » Октябрь » 14 » Негода на Львівщині: затримано рух поїздів, перекачку нафти у напрямку «Броди–Одеса», 655 населених пунктів без світла, Львів – без води.
17:56
Негода на Львівщині: затримано рух поїздів, перекачку нафти у напрямку «Броди–Одеса», 655 населених пунктів без світла, Львів – без води.

Станом на 8 год. 14 жовтня 2009 року внаслідок шквальних поривів вітру та налипання снігу на лінії електропередачі повністю знеструмлено 615 населених пунктів і 40 – частково. Найбільш постраждали від стихії такі населені пункти: Золочів, Броди, Буськ, Мостиська, Судова-Вишня, Красне. Про це ЗІК повідомив відділ корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго».

Працівники ВАТ «Львівобленерго» приступили до здійснення оперативних заходів по відновленню електропостачання споживачам та ліквідовації наслідки стихії.

Погодні умови на Львівщині залишаються складними, тому ВАТ «Львівобленерго» звертається до мешканців Львівщини – будьте уважними та обережними.

Якщо Ви побачите обірвані проводи ліній електропередач на землі, на дереві і т.ін. необхідно: організувати охорону місця, де є обірваний провід до приїзду оперативно-виїзної бригади ВАТ «Львівобленерго». Не наближатися до місця, де є обірваний провід на відстань до 8 метрів, аби не бути ураженим електричним струмом.

Терміново повідомити про це диспетчерську службу ВАТ «Львівобленерго» за телефоном – (032) 239-21-52, 239-22-52, 239-23-52, якщо це сталося у місті Львові або диспетчерські служби районів електричних мереж, якщо це сталося в районі.

Окрім того, як повідомив ЗІК начальник управління з питань надзвичайних ситуацій у Львівській області Олексій Титаренко, 13 жовтня у другій половині дня та вночі 14 жовтня внаслідок опадів, поривів вітру виникли пориви дротів та спрацювання автоматики захисту електромереж і відключено 24 ПЛ 110кВ (повністю), 16 ПЛ 35кВ (повністю), 210 ПЛ 6-10кВ (203 повністю та 7 частково), знеструмлено 2411 ТП 10/0,4 кВ, без електропостачання опинилось:
о 18.35 поблизу с. Козьова Сколівського району нафтоперекачуюча станція «Карпати» лінійно-виробничої диспетчерської служби «Сколе» Львівської філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» «Ват «Укртранснафта» (припинено перекачку нафтопродукту в напрямку Броди–Карпати–державний кордон України);
о 18.36 залізнодорожня дільниця Стрий–Лавочне державного територіального галузевого об’єднання «Львівська залізниця» (припинено рух пасажирських та вантажних поїздів). О 21.00 рух пасажирських поїздів на дільниці Стрий–Лавочне відновлено за рахунок використання 8-ми тепловозів (пасажирський поїзд № 829 сполученням Львів–Мукачево затримано на 2 год. 50 хв., електропоїзд № 6165 сполученням Стрий–Лавочне – на 3 год. 10хв., пасажирський поїзд № 808 сполученням Лавочне–Львів – на 2 год. 50 хв., пасажирський поїзд № 82 сполученням Ужгород–Київ – на 2 год. 40 хв., пасажирський поїзд № 108 сполученням Ужгород–Одеса – на 1 год. 20 хв., пасажирський поїзд № 626 сполученням Ужгород–Чернівці – на 1 год. 45 хв.). Рух вантажних поїздів відновлено через об’їзну дорогу Сянки–Самбір).
14 жовтня о 4.15 у м. Броди нафтоперекачуюча станція «Броди» лінійно-виробничої диспетчерської служби «Броди» Львівської філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» «ВАТ «Укртранснафта» (припинено перекачку нафтопродукту в напрямку Броди–Одеса).

Нагадаємо, сьогодні вночі о першій годині через сильні снігопади залишилися без живлення водогони Стрий, Золочів і Плугів. Ці водогони забезпечують водопостачання у чотирьох районах міста. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Тому припинено водопостачання у Франківському, Личаківському, Сихівському та Галицькому районах міста Львова. У решти районах вода подається за скороченим графіком і зниженим тиском.

У прес-службі із посиланням на управління інженерного господарства Львівської міської ради кажуть, що причиною відсутності води у районах міста є знеструмлення ліній електропередач «Львівобленерго», що своєю чергою сталося через сильний мокрий сніг.

Зараз відповідні служби працюють над ліквідацією надзвичайної ситуації. Львів’ян також просять зробити відповідний запас води.

Коли вода з’явиться у домівках львів’ян – наразі невідомо.
 
Категория: регіони | Просмотров: 826 | Добавил: onok | Теги: негода, населені пункти, Львівщина, сніг, знеструмлення | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]