Главная » 2010 » Апрель » 9 » Напередодні Великодніх свят в Тячеві було висаджено декілька десятків декоративних дерев - мигдалю і сакур.
10:22
Напередодні Великодніх свят в Тячеві було висаджено декілька десятків декоративних дерев - мигдалю і сакур.

- Кожне містечко повинно мати якусь родзинку, що стосується зелених насаджень,- вважає міський голова Іван Ковач. - У Києві - це каштани. Якщо візиткою Ужгорода є сакури, то чому б Тячеву не мати подібні алеї – мигдалю тощо.

До проведення акції озеленення з порозумінням поставилися і представники громадськості і бізнесу. Оскільки бюджет не затверджено, то молоді деревцята закупили приватні підприємці міста.

На суботнику, організованому міською радою, саджанці мигдалю в кількості тридцяти штук було висаджено вздовж вулиці Незалежності від центральної площі до кільця в сторону Бедевлі. Подібну алею, але вже з сакур, посадили депутати міськради в середу, одразу після сесії.

Іван Іванович каже, що мешканці вулиць та мікрорайонів можуть вносити свої пропозиції з приводу здійснення озеленення територій. Йому хотілося б, щоб все, що робиться з приводу цього в місті, мало підтримку громади. Якщо ж ні, то конструктивну критику і слушну пропозицію, а не лишень нарікання з боку. А їх було чимало, коли напередодні проходила обрізка старих дерев.

- Такі роботи здійснено згідно з усіма встановленими нормами. Попередньо це питання вивчила спеціальна комісія. Вирубано тільки ті дерева, які віджили свій вік – деяким з них було більше ста років. Відповідно, вони становили небезпеку для навколишнього середовища, - запевняє мер Тячева.

Міська рада звернулася з проханням до всіх мешканців  міста бережно ставитися до посаджених молоденьких дерев і не шкодити їм. Таким чином, Тячів матиме чудові алеї декоративних дерев – мигдалю і сакур.


Любов Немеш, газета "Тячів"
Категория: Закарпаття | Просмотров: 512 | Добавил: foto-uzh | Теги: садження, Сакури, Закарпаття, тячів | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 віктор   (14.04.2010 22:27) [Материал]
молодець, але мігби розкошелитися і сам купити хочаб 100 дереі і зробити хочаб одну повноцінну алею в Тячеві

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]