Главная » 2009 » Октябрь » 5 » Найкраще жити в Норвегії. Україна - 85-та в списку
18:57
Найкраще жити в Норвегії. Україна - 85-та в списку

Найкраще місце в світі для життя - Норвегія, а найгірше - Нігер, згідно зі щорічною доповіддю ООН з людського розвитку. 182 країн світу розміщено в списку відповідно до якості життя їхніх громадян.

Серед критеріїв була тривалість життя, рівень письменності, школи та економіка країн. Проте це дослідження використовувало дані з 2007 року, до економічної кризи.

Програма з розвитку ООН каже, що цей індекс підкреслює величезну прірву між багатими і бідними країнами.

Серед найкращих для життя країн - Норвегія, Австралія, Ісландія, Канада, Ірландія. (Стандарти життя в Ісландії змінилися під час кризи, яка сильно вдарила по тій країні, залежній від банківського сектора).

США на 13 місці, Британія на 21-му, Німеччина на 22-му. Серед країн з "найвищим розвитком" є й Об'єднані Арабські Емірати.

Пострадянські країни-члени ЄС переважно потрапили в категорію "високий розвиток". Російська федерація також у цій категорії - 71 місце, між Албанією та Македонією.

Україна (85 місце) разом із Вірменією (84) починає категорію "середній рівень розвитку". Грузія 89-та, Китай 92-гий, Молдова 117-та, Індія на 134 місці. Категорію завершує Нігерія.

В категорії дуже низького розвитку - переважно бідні африканські країни. Афганістан - на передостанньому, 181-му, місці.

Дослідження показує, що різниця в середній тривалості життя між Норвегією та Нігером становить близько 30 років. Половина населення в найбідніших 24 країнах є неграмотною.

Крихітний Ліхтенштейн, де живе тільки 35 тисяч людей, має найвищий ВВП - близько 85 тисяч доларів на людину. Найбіднішою є Демократична Республіка Конго - середній річний прибуток там менш ніж 300 доларів на людину.
 
Категория: світ | Просмотров: 606 | Добавил: onok | Теги: Україна, Норвегія, показники життя, рейтинг | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]