Главная » 2009 » Октябрь » 18 » На президентську резиденцію в Карпатах можна пройти за гроші
23:04
На президентську резиденцію в Карпатах можна пройти за гроші

Як повідомили УНІАН у дирекції державної резиденції, нині кожен бажаючий може прогулятися територією президентської резиденції - від відомого мисливського будиночка і до холу апартаментів, так званого «об’єкта номер один» - у супроводі екскурсовода.

Вартість такої мандрівки з коментарем екскурсовода - 50 грн. для дорослих та 20 грн. для дітей і всіх пільгових категорій громадян.

Довідка УНІАН. За проектом Івано-Франківської філії НДІ «Діпромісто» президентську резиденцію «Державний оздоровчо-відпочинковий комплекс «Синьогора» для тодішнього глави держави Леоніда КУЧМИ почали зводити у жовтні 2000 року. Підрядні роботи, які тривали сім місяців, виконувала «Укрзалізниця».

До складу резиденції “Синьогора”, заснованої у грудні того ж року, увійшли пансіонат «Синьогора» ВАТ «Івано-Франківськгаз», Межеріцьке і Сивульське лісництва ДП «Солотвинське лісове господарство».

Згідно з розпорядженням керівника Державного управління справами, у серпні 2005 року ДОВК «Синьогора» було реорганізовано у державну організацію «Резиденція «Синьогора» з усіма правами й обов’язками правонаступника.

Серед основних видів діяльності цієї бюджетної і неприбуткової установи - забезпечення належних умов прийому і перебування на її території Президента України, вищих посадових осіб України й іноземних держав; туристична діяльність та організація відпочинку, послуги готельного і оздоровчого сервісу для громадян; комплексне ведення лісового та мисливського господарств, переробка лісопродукції та її реалізація тощо.

Резиденція з трьох боків оточена карпатськими хребтами. Воду, яку використовують для споживання, називають аналогом трускавецької «Нафтусі».

PRESS-КАРПАТ

Категория: соціо | Просмотров: 668 | Добавил: moderator | Теги: оплата, Синьогора, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]