Главная » 2009 » Октябрь » 16 » Мандрівка у цікавий світ професій
09:57
Мандрівка у цікавий світ професій
Із початку вересня у рамках спільних заходів відділу освіти районної державної адміністрації та Міжгірського районного центру зайнятості, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю, майже щодня проводяться дні відкритих дверей.
Профорієнтаційна робота – це завжди складна і наполеглива праця, що потребує великих зусиль та завзяття.
Із початку вересня у рамках спільних заходів відділу освіти районної державної адміністрації та Міжгірського районного центру зайнятості, спрямованих на підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з молоддю, майже щодня проводяться дні відкритих дверей. Їх організовує і проводить районний центр зайнятості для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл Міжгірщини. Так, тільки у вересні проведено 10 днів відкритих дверей для чотирьохсот школярів, які навчаються у Майданській, Торунській, Синевирській та Негровецькій загальноосвітніх школах.
Під час їх проведення спеціалісти центру зайнятості ознайомили випускників із ситуацією на ринку праці, барометром професій, актуальних на ринку праці району, області, презентували інформаційні матеріали, буклети, навчальні заклади району, зокрема Міжгірське медичне училище та Міжгірський професійний ліцей, ознайомили юнаків та дівчат із роботою та послугами служби зайнятості, які вона надає в тому числі і випускникам ЗОШ.

Під час проведення екскурсії учні ознайомилися з роботою центру та його функціональними відділами.
Спеціалісти центру зайнятості розповіли юнакам та дівчатам про критерії правильного вибору майбутньої трудової діяльності та ознайомили з сучасними вимогами роботодавців до працівників, а також допомогли дітям визначити свої професійні нахили та обрати той вид діяльності, який водночас кожному до душі і є конкурентоспроможним на ринку праці. Захід пройшов динамічно, цікаво, весело. Завдяки оперативності фахівців центру зайнятості профорієнтаційними послугами мали змогу скористатися не лише учні школи, а й педагоги, які відмітили позитивне значення таких заходів для формування активної життєвої позиції, зокрема щодо вибору подальшої професійної долі школярів. За їх словами, ці форми роботи дозволяють підвищити доступність та привабливість профорієнтаційних послуг, краще підготувати учнів до усвідомленого вибору професійної діяльності, а елемент змагання вносить пожвавлення та сприяє кращому засвоюванню інформації.

Іван Баран, начальник відділу активної підтримки безробітних Міжгірського РЦЗ
Категория: Закарпаття | Просмотров: 785 | Добавил: foto-uzh | Теги: ліцей, Міжгір’я, екскурсії | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]