Главная » 2010 » Февраль » 22 » Людей, що захищають "Сяйво", розігнали сльозогінним газом
12:14
Людей, що захищають "Сяйво", розігнали сльозогінним газом
Заступник голови київського осередку "Громадянської позиції" Олексій Гриценко заявляє, що 19 лютого о 16.30 книгарню знову захопили молоді люди спортивної зовнішності.Кілька десятків молодиків зайшли всередину і закрились в книгарні, заваривши двері, інша група залишилась назовні охороняти вхід, повідомляє прес-служба "Громадської позиції".

За словами Гриценка, коли біля входу в книгарню почали збиратися люди, що відгукнулись на заклик допомогти захоплюваній книгарні, молодчики почали поводитись агресивно, нападали на людей, застосовуючи сльозогінний газ.

Крім того, за словами нардепа Кирила Куликова, який відкрив громадську приймальню у книгарні, близько 300 "бритоголових людей" виносили з "Сяйва" книги, а згодом підвезли дві вантажівки, якими перегородили вхід до магазину.  

Міліція затримала кількох осіб, проте надалі тільки спостерігала за ситуацією, фактично не втручаючись.

"Київська міліція проявляє злочинну бездіяльність у справі довкола книгарні "Сяйво", - переконаний Гриценко.

Однак, за словами правоохоронців, молодчики є представниками охоронної фірми, котру найняла компанія, що володіє приміщенням.

На прохання представників "Громадянської позиції" перевірити документи у цих людей, встановити, чи дійсно всі вони є співробітниками цієї фірми міліція не реагувала.

Гриценко наголошує, що керівник міського управління міліції Віталій Ярема та керівник Шевченківського районного управління міліції Петро Мірошниченко повинні пояснити, у чому причина такої бездіяльності.  

Водночас, 22 лютого о 14.30 біля книгарні "Сяйво" відбудеться мітинг-протест, повідомляє колектив магазину.

"Усі, кому не байдужа Україна, українська мова, книгарня "Сяйво", приходьте підтримати нас і себе. Сьогодні бандити викинули нас з нашого робочого місця, завтра вони прийдуть до наших квартир і виженуть нас з нашого дому! Зупинимо бандитів разом! Якщо ми разом не зупинимо їх сьогодні, ми не зупинимо їх ніколи!", йдеться в повідомленні.  

"Українська правда. Київ"

Категория: Україна | Просмотров: 498 | Добавил: foto-uzh | Теги: Украина, разогнали, Киев, газ, Сяйво | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]