Главная » 2010 » Январь » 29 » Якщо Луценка не буде, це піде тільки на користь виборам, – Дмитро Видрін
12:15
Якщо Луценка не буде, це піде тільки на користь виборам, – Дмитро Видрін
Повторне призначення Луценка міністром внутрішніх справ після того, як Верховна Рада відправила його у відставку, – це нонсенс. Якщо Прем’єрка не виконує волю парламенту – це фактично означає, що вона не виконує волю народу. Тому, швидше за все, це матиме юридичні наслідки і судове рішення з цього приводу буде на користь Верховної Ради. Про це сьогодні, 28 січня, у коментарі ЗІКу повідомив політолог, перший заступник секретаря РНБО Дмитро Видрін.

Коментуючи політичні наслідки від відставки Луценка, він зазначив: «Це ще кілька грамів до загального бульйону хаосу. Мені здавалося, що в нашій країні більше хаосу вже не може бути. Але буде ще більше хаосу. Тому нічого доброго від цієї ситуації я не очікую».

Дмитро Видрін не вважає, що ситуативне голосування за відставку Луценка варто пов’язувати з формуванням нової більшості під Януковича. «Одна справа підтримувати Януковича, а інша справа – мати претензії до міністра внутрішніх справ. Це поки що різні речі. Тому в перспективі побачимо, чи зійдуться вони в одно, чи це різні тенденції», – зазначив Видрін.

«Я не знаю, що буде відбуватися далі, але думаю, якщо не буде на посаді міністра людини, яка відверто підтримує одну зі сторін, від цього буде тільки краще для виборів. Це, на мій погляд, другий нонсенс, коли міністр, який відповідає за порядок, відверто агітує за одну зі сторін», – додав він.

Натомість політолог Володимир Цибулько у коментарі ЗІКу висловив думку, коли б не було відставки Луценка, то підтримка Януковича, як людини поступової і поміркованої, могла би збільшуватися. Але оскільки соратники Януковича пішли на радикальну ескалацію, це серйозно відлякає людей від його персони.

На думку Цибулька, голосування за відставку Луценка показало, що є ще не «проянуковицька», але вже «антитимошенківська» більшість. Хоча тут є колізія, бо з «Нашої України» створити коаліцію неможливо. А в НУ голосів за коаліцію з Януковичем немає.

«Тобто фактично ці голоси, які з’явилися, по суті, на користь Януковича, – це голоси політичних самогубців. Ці люди просто не бачать власної перспективи в форматі «Нашої України». Тому це фактично спроба забити собі місце в списках Партії регіонів», – переконаний політолог.

Категория: політика | Просмотров: 514 | Добавил: foto-uzh | Теги: Львов, Украина, Луценко, Политолог | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]