Главная » 2009 » Октябрь » 2 » «Горбатому» «Запорожцю» – 49 років
13:49
«Горбатому» «Запорожцю» – 49 років

У суботу, 3 жовтня, о 12-й годині у львівському парку ім. Б. Хмельницького відбудеться святкування Дня народження “горбатого” “Запорожця”. Славетній машині виповнюється 49 років. Про це кореспонденту “ВЗ” розповів президент Львівського авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак” Євген Кравс.

У парку культури можна буде побачити “горбатих” “запорожців” на власні очі. До Львова з’їдуться власники ретро-машин з Червонограда, Хмельницького, Рівного. Буде тут і “запорожець”-“трайн”, такий як мотоцикл, і “запорожці” з мотором від “Мерседеса”…

Участь у цьому заході братимуть діти зі шкіл-інтернатів та дитячих будинків Львівщини. Для них у ці дні усі атракціони у парку будуть безкоштовними. На діток чекатиме святковий торт та конкурси. Організатори святкування спробують встановити новий рекорд вмістимості “горбатого”. До цього часу в цю машину змогли влізти 24 людини (загальною вагою 895 кг).

По Львову їздить двадцять шість “Запорожців”. З членів авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак” восьмеро - жінки. На своїх міні-машинках вони побували у Відні, Франції, Бельгії, Фінляндії. Цього року їздили до Санкт-Петербурга – на запрошення мера міста – Валентини Матвієнко. “Пані Матвієнко не вірила, що зможемо доїхати”, - каже Євген Кравс.

“Хтось колекціонує поштівки або етикетки з-під пива, інші – “запорожці”, - веде далі президент фан-клубу. - Власники “Запорожців” – веселі та життєлюбні люди. Звичайно, вони мають і “Тойоти”, і “Мерседеси”. Але поїздки на “запорожцях” за кордон урізноманітнюють життя”.

Мріє мати у своєму гаражі “горбате” авто і губернатор Львівщини Микола Кміть. “Ми уже привезли для нього “запорожця” з Мелітополя. Але його потрібно повністю реставрувати, - каже пан Кравс. – Маємо проблеми з деякими деталями. Така машина коштуватиме орієнтовно 3 тисячі євро”. Губернатор планує на своєму “Запорожці” їздити зі Львова до Моршина на футбольні змагання дитячої команди. Можливо, до Дня святого Миколая пан Кміть таки отримає новеньке авто… Має “запорожця” від львівського фан-клубу також Президент України. “Горбату” автівку йому подарували, коли Віктор Ющенко був ще прем’єром.
 
Категория: різне | Просмотров: 610 | Добавил: onok | Теги: 49 років, Львів, святкування, машина, горбатий Запорожець | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]