Главная » 2009 » Октябрь » 22 » “ФРОНТ ЗМІН” – за перспективу!
16:58
“ФРОНТ ЗМІН” – за перспективу!

Віктор ЛущакТрадиційний турнір з футболу  “Золота осінь” серед дитячих  команд Ужгородського  району пройшов у  четвер, 22 жовтня на полях сіл Тарнівці і Сторожниця. Підтримав  юних футболістів  Ужгородський районний осередок ВГО “ФРОНТ ЗМІН”. Боротьба команд, закручені паси, відчайдушність гравців були настільки видовищними, що дитячий турнір за рівнем гри легко міг би дати фори професійним командам. Тренери ДЮСШ та активісти “ФРОНТУ ЗМІН” не приховують, що саме в молодому поколінні вбачають перспективу закарпатського футболу. Тому роблять все можливе, аби вчасно розгледіти, допомогти і підтримати майбутніх професіоналів. 

За словами  голови Ужгородського районного  осередку ГО “Фронт змін” Віктора Лущака, один із напрямів діяльності громадської організації, яка розгортає свою роботу на Ужгородщині, – залучення молоді до активних дій, пропаганда здорового способу життя, розвиток спорту.  А тому із задоволенням прийняли рішення посприяти в організації турніру, що об’єднав юних спортсменів семи футбольних клубів району.

Футбольні традиції на Ужгородщині мають глибоке  коріння, однак на початку 90-х спортивне  життя занепало, розвалилося багато сильних команд. 

Кілька  років тому Федерація футболу  Ужгородського району серйозно взялася  за справу відродження цього виду спорту й особливу увагу звернула на залучення молоді. Дитячо-юнацьким спортивним школам вдалося зібрати захоплених футболом хлопців та створити нові команди. Навіть дівчатам не відмовляли - зараз 10 футболісток після занять у школі справно відвідують тренування на полях.

Але одна справа грати собі в задоволення  в межах села, зовсім інша – відчути  дух суперництва під час змагання. Це стимулює до перемоги, гартує і виховує. Саме тому було вирішено двічі на рік  збирати команди, щоб помірятися силами. Традиційні турніри “Весняна надія” і “Золота осінь” стали справжніми спортивними подіями в районі, до яких готуються і з нетерпінням чекають. Змагання дали змогу виявити фаворитів – футбольний клуб “Сторожниця” кілька років поспіль явно лідирує на фоні інших команд.

Учасник турніру, 12 річний тарнівчанин Юра  Пазяк не пропускає по телевізору жодного серйозного матчу і разом  з батьком та братом щиро вболіває за своїх улюбленців. Кумирами вважає Олега Гусєва з “Динамо”, Андрія Аршавіна із “Зеніту” та Ліонела Мессі з “Барселони”. Каже, коли виросте, гратиме за ФК “Закарпаття” та здобуде  для клуба міжнародну славу.

Підтримує свого вихованця і тренер ФСК  “Фаворит” села Тарнівці Владислав  Ленчик.

- Закарпатський  футбол відродиться тільки тоді, коли в клубі будуть грати вихованці закарпатського футболу і вихідці наших спортивних шкіл. Те, що сильні гравці є, я бачу на власні очі – мінімум 1-2 талановитих хлопця знайдеться в кожній команді Ужгородського району, а це і є – наша перспектива, - запевняє тренер.

Боротьба  між юними гравцями у четвер розгорілася  не на жарт. Хоча всі учасники турніру  – це хлопці 1996-1997 років народження, вони показали насправді майстерну  гру. 7 команд-учасниць грали за круговою системою. Перша підгрупа (ФК ”Сторожниця”, “Добронь”, “Лінці”, “Середнє”) змагалася на сторожницькому полі, друга (ФСК ”Фаворит” с.Шишлівці, ФК“Кам’яниця”, “Худльово”) – у Тарнівцях.

У фіналі зустрілися дві команди – “Фаворит”  та “Лінці”. Випередивши суперників у серії після матчевих пенальті, кубок переможця отримали футболісти села Лінці. Третє місце посіли середнянці.

Церемонія нагородження відбулася з усіма  почестями. Переможці перших трьох  місць отримали від “ФРОНТУ ЗМІН”  медалі та грошові винагороди. Не залишилися без подарунку і решта гравців. Усім учасникам команд було вручено кольорові майки “ФРОНТУ ЗМІН”. Тепер на полі гравців легко буде ідентифікувати за відповідним кольором спортивної форми. 
 
 
 
 

Прес-служба Закарпатського обласного  осередку

ВГО “ФРОНТ ЗМІН”
Категория: Ужгород | Просмотров: 669 | Добавил: foto-uzh | Теги: Футбол, турнір, Фронт Змін, Віктор Лущак | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]