Главная » 2009 » Октябрь » 5 » Європа розчарована тим, що помаранчеві лідери не створили нової України, – Йошка Фішер
12:12
Європа розчарована тим, що помаранчеві лідери не створили нової України, – Йошка Фішер

«Але я б не був би дуже песимістичним із приводу позиції Європи – подібні речі вимагають часу», – сказав Фішер і додав: «Якщо ви попросите: дайте нам перше, друге, третє, четверте для того, щоб ми могли покращити наше виконання, – чудово. І, власне, це якраз та дискусія, яку Україна має вести з Брюсселем».

За словами Фішера, європейська політика сусідства пропонує також нові субсидії, програми і загалом дає можливість розвиватись. «Якби я був українцем, я б попросив європейців зробити деякі пропозиції з приводу того, як покращити цей інструмент, оскільки в найближчі роки ми не говоритимемо про членство України в ЄС, а говоритимемо про розвиток партнерства в напрямку до членства. І саме останнє є цілком досяжним», – зазначив Йошка Фішер.

Він вважає, що інтеграція України в ЄС блокується насамперед через те, що розширення ЄС надзвичайно непопулярне: «Мені здається, найгірше неприйняття цього процесу в Австрії. Раніше у Німеччині при владі було покоління, людей, які були дуже відважними і прагнули змін. За моїх часів ми розуміли, що не мали більшості, але дозволяли собі сказати людям: «Ми розуміємо ваші відчуття і страхи, але вони – помилкові». Я не є песимістом, і вважаю, що з часом це знову повернеться»

«Так, ми маємо деякі проблеми з трансформацією ЄС. Але знову ж таки: до того часу, поки Україна демонструватиме таке кепське політичне виконання, навряд чи можливо буде виходити з чимось конкретним до скептичної публіки Євросоюзу», – наголосив Фішер.

Він повідомив також, що нинішнє німецьке керівництво настільки жорстке у питанні візового режиму насамперед через вибори і через проблеми внутрішнього ґатунку в Німеччині. «Але ми маємо величезні демографічні проблеми, і такий підхід зміниться. Ми стаємо старішими і народжуємо все менше дітей», – зазначив Йошка Фішер.

Джерело: ZIK

Категория: Україна | Просмотров: 598 | Добавил: moderator | Теги: Україна, Йошка Фішер, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]