Главная » 2009 » Октябрь » 15 » Арсеній Яценюк: «Україна має зайняти своє місце у новій світовій системі координат»
10:26
Арсеній Яценюк: «Україна має зайняти своє місце у новій світовій системі координат»
ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк підкреслює, що у новому посткризовому світі Україна має зайняти гідне місце. Київ повинен запропонувати нову інтеграційну модель – східноєвропейський проект. Про це він сказав під час зустрічі з трудовим колективом київської поліграфічної фабрики «Зоря».

«Перше, з чого я починаю, – кінець міфам. Моя позиція: я ні до кого проситися не буду. Мені не потрібно будь-якою ціною членство України в жодній організації. Тому що я не знаю, скільки за це треба буде заплатити, зокрема й національним суверенітетом, що сьогодні вже викликає дискусію в Європейському Союзі; зокрема економічним суверенітетом, чим вже заплачено. Ми вже за це заплатили дуже багато: вони мають доступ на наш ринок, тільки ми не маємо доступу на їхній», - заявив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що криза докорінно змінила світ: «У нас вже немає світового гегемона, однієї країни, яка диктує всім умови. Президент Сполучених Штатів дуже чітко сказав: все, ми більше демократію не возимо, робіть що хочете. Сполучені Штати займаються Сполученими Штатами і тими проблемами, які цікавлять безпосередньо Сполучені Штати».

Водночас, підкреслив політик, самостійно Україна не виживе. «Ми не можемо чекати 20-30 років на будь-чиє рішення. Але ми нікому не можемо дозволити нас розтягнути. Якщо ми залишимось в ситуації країни, яка не виходить із жодною ініціативою, – нас роздеруть. Нас роздере Росія, нас роздере той же Європейський Союз. Пройде рік, два, п’ять – але це обов’язково відбудеться. Хтось піде під Росію, хтось піде під ЄС. Я не можу дозволити це зробити!» – підкреслив Арсеній Яценюк.

Україна, на його переконання, повинна сьогодні вийти на новий рівень співробітництва: «Я це називаю східноєвропейським проектом. Є Європейський Союз – це західноєвропейський проект. Є східноєвропейські країни – Україна, Росія, Молдова, Казахстан, Білорусь. Ми їм простягнемо руку і скажемо: будь ласка, ми, Київ, ініціюємо створення спільного східноєвропейського проекту».

Арсеній Яценюк зазначив, що процес створення нового східноєвропейського простору має ґрунтуватися насамперед на економіці. «У нас немає імперських амбіцій. Ми просто хочемо нормально жити. Ми хочемо заробляти. Ми їх хочемо залучити до процесу. І я буду цим займатися. А через 10 років ми ще подивимося, хто до кого проситиметься - ми до європейців чи європейці до нас. Я точно знаю, що через 10 років ми нарешті поставимо питання створення Великої Європи».

«Тому або ми об'єднаємось і створимо реальний центр – Київ, або ми просто втратимо всі перспективи. Перед нами не стоять військові загрози, ніхто на танках вже нікуди не їздить. Всі «приїжджають» на грошах, на технологіях і на своїх товарах, а потім вже й танки не потрібні. Тому що в цій системі світових координат світ по-іншому завойовується. Ми не маємо права дати себе завоювати. Ми мусимо зайняти своє місце», - підкреслив лідер «ФРОНТУ ЗМІН».
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 548 | Добавил: foto-uzh | Теги: Система координат, арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]