Главная » 2009 » Ноябрь » 3 » Арсеній Яценюк: «Панікерів треба прибрати»
11:13
Арсеній Яценюк: «Панікерів треба прибрати»
Арсеній ЯценюкНародний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Арсеній Яценюк об’їхав із гуманітарною місією Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську та Чернівецьку області. Він відвідав лікарні, поспілкувався з їх керівництвом та медичними працівниками.

У понеділок, 2 листопада, після відвідання Чернівецької обласної клінічної лікарні Арсеній Яценюк підкреслив, що за підсумками своєї поїздки може зробити висновок: перше, з чим необхідно боротися, – з панікою та істерією. За його словами, епідеміологічний поріг в деяких областях перевищений, є певні нетипові форми пневмонії, але вони траплялися і минулого року, і позаминулого, і 10 років тому. «Це не означає, що в Україні потрібно вводити надзвичайний стан», - підкреслив народний депутат. «Панікерів треба прибрати», - додав він.

За його словами, наразі важливо усвідомити, що робити після цієї епідемії, «важливо усвідомити, що держава не готова до такого роду епідеміологічної ситуації, на превеликий жаль». Він зазначив, що нинішня ситуація – «яскраве свідчення того, що все поклали на медиків». «І вони виконують свої функції. Вони поки що лікують своїми ресурсами, внутрішніми, тому що центральний бюджет нічого не дав», - сказав політик. «Те, що на місцевому рівні місцева медицина справляється з цим, це я можу констатувати після поїздок Львів-Тернопіль-Франківщина-Чернівеччина. Ситуація стабілізується», - підкреслив народний депутат.

Арсеній Яценюк зазначив, що нинішня епідемія скоріше не медична, а політична. «Треба людям допомагати, в першу чергу, зберігати їхнє здоров'я, а не перетворювати це все на повний ажіотаж», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що як член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я звернеться з проханням негайно скликати засідання Комітету і внести на його розгляд пропозиції, як далі діяти і що необхідно робити, аби уникнути в подальшому таких ситуацій. «Адже за півтора місяці знову може початися загострення гострих респіраторних захворювань. Щоб не було знову політичної істерії, треба бути до цього готовими», - зазначив політик.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 566 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, грип, панікери, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Політманьяк   (03.11.2009 12:36) [Материал]
Що нам "втирає" політичний труп? Говорить, що в питанні епідемії надмірна заполітизованість, а сам, у першу чергу, спекулює на загальнонаціональній біді. Ганьба псевдополітикам!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]