Главная » 2010 » Февраль » 4 » Арсеній Яценюк: «Ніхто не знає, що буде з доларом і євро»
12:30
Арсеній Яценюк: «Ніхто не знає, що буде з доларом і євро»
Арсений ЯценюкЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вважає, що ніхто у світі не може спрогнозувати долю долара і євро, навіть президент Сполучених Штатів Америки і голова Федеральної резервної системи. Таку думку він вислови під час прямого включення з Давосу в ефірі «Шустер Lіve» на телеканалі «Україна».
Відповідаючи на запитання про те, чи може він за підсумками участі у щорічному бізнес-форумі сказати, в якій валюті українцям варто зберігати свої заощадження, Арсеній Яценюк сказав: «Якби я міг відповісти на це запитання, то можна було б іти у відставку президентові США Бараку Обамі й голові Федеральної резервної системи США Бену Бернанке. А також – половині європейських лідерів».
Політик нагадав про прогнози, які не справдилися, відомого фінансиста Джорджа Сороса про те, що цього року вже не повинно бути такої валюти як долар. «Але він є. Мало того – він укріпився. Якщо  він ще два тижні тому був 1,5 відносно євро, то сьогодні це вже 1,4».
Він нагадав, що США мають 14 трильйонів доларів дефіциту федерального бюджету, який рішенням конгресу минулого тижня збільшився ще на 2 трильйони доларів.
За словами політика, доля долара залежить від того, чи американська адміністрація вирішить питання зайнятості, чи зупинить неймовірний ріст зовнішнього боргу і чи повернеться довіра інвесторів до американської валюти. А також від того, чи повернуть вони промислове виробництво у Сполучені Штати і  чи будуть у них достатні резерви нафти і газу для того, щоб втримати внутрішню інфляцію у США.
«Ми не можемо знати, що буде з доларом, – ми не друкуємо долар. Ми не можемо знати, що буде з євро, – ми також не друкуємо євро. Але ми можемо чітко сказати, що буде з гривнею», - підкреслив Арсеній Яценюк.
«Перше, з чого треба почати, – це стабілізувати валютний курс всередині країни. У Національного банку й уряду є всі засоби і методи для цього», - переконаний політик.
Він підкреслив, що шляхом укріплення національної валюти є розвиток економіки: «Не буває сильної валюти в слабкій економіці. Тому в Україні буде стабільна і сильна валюта тільки в одному разі: якщо українська економіка нарешті стане на рейки розвитку».
Категория: політика | Просмотров: 755 | Добавил: foto-uzh | Теги: доллар, Курс валют, эвро, Фронт перемен, Арсений Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]